0

süreyya barajı, keban barajı, atatürk barajı, yusufeli barajı, altınapa barajı, çekerek barajı, yuva barajı, seyhan barajı, hirfanlı barajı, çavdır barajı, dicle barajı...

0

ülkemizdeki barajlardan ilk başlamak istediğim atatürk barajıdır, malumunuz en büyük barajımızdır.1992 yılında hizmete açılan bu barajımız yaklaşık olarak 85 milyon metreküp hacme sahiptir.barajımız ülkemizin elektrik ihtiyacının yaklaşık 120 kadarının tek başına karşılıyor.ikinci bahsetmek istediğim barajımız ise deriner barajı'dır.ülkemizin en yüksek, dünyanın en yüksek çünkü gövde yüksekliği 250 metredir.3.bahsetmek istediğim barajımız ise keban barajı'dır.barajımız elazığ,tunceli ve erzincan il sınırları içerisindedir. yaklaşık 675 kilometrelik bir alana sahiptir. 4 bahsedeceğim barajımız ise karakaya barajıdır.1987 yılında inşaatı tamamlanan barajımız fırat nehri üzerine kurulmuş ve güneydoğu anadolu projesi kapsamında yapılmış bir barajdır.diyarbakır ilimizin sınırları içerisinde olan bir barajdır ve ortalama 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacını üretir.5. barajımız ise ,ankara kırşehir arasında bulunan hirfanlı barajıdır.samsun ilimizde bulunan altınkaya barajı ise karadeniz bölgemizin büyük çoğunluğunun elektriğini üretir.manisa ilimiz sınırlarımız içerisinde bulunan demirköprü barajı ise diğer önemli barajlarımızdan birtanesidir.ege bölgemizin en büyük barajlarından bir tanesidir. şu an aklıma gelen belli başlı barajlarımız bunlar.

0

atatürk barajı ve hidroeletrik santrali, dicle barajı ve hidroelektrik santrali, oymapınar barajı ve hidroelektrik santrali, seyhan barajı ve hidroelektrik santrali, yapraklı barajı, manavgat barajı ve hidroelektrik santrali, aslantaş barajı ve hidroelektrik santrali, korkuteli barajı,çavdır barajı,keban barajı ve hidroelektrik santrali.

0

-atatürk barajı
-karakaya barajı
-yusufeli barajı
-keban barajı
-deriner barajı
-altınkaya barajı
-demirköprü barajı
-arpaçay barajı
-aslantaş barajı

0

keban barajı,karakaya barajı,hirfanlı barajı,atatürk barajı,altınkaya barajı,sarıyar barajı,seyhan barajı,kılıçkaya barajı,aslantaş barajı,demirköprü barajı,obruk barajı.