0

sanal gerçeklik benimde kullandığım ve harika bulduğum bir teknoloji diğer adı vr yani (virtual reality)bence gayet harika bir teknoloji ve kullanımı gayet basit sadece bir telefon lazım eğer telefonunuz son model telefonlardansa youtube gibi eğlenceli yerlerde vr modunu kullanarak 3d videoları içindeymiş gibi yaşaya bilirsiniz ve yine aynı şekilde internete vr komik görüntüler yazıp gülerek izleyebilirsiniz.size önerebileceğim bir kaç tane viar görüntüsü var mesela internetten arama motoruna 360° kaydırak görüntüleri 360° paraşütle uçma videoları gibi şeyler yazarak çok güzel ve eğlenceli videolar ulaşabilirsiniz ilk deneyim de dikkat etmeniz gereken şeyler var mesela çok uzun süre kafanıza tutmalısınız aşırı gerçekçi olduğu için mideniz bulanabilir ve etrafında çarpacağını şeyler olmaması lazım kendinize zarar vermemesi için bence gayet iyi bir teknoloji.

0

sanal gerçeklik yavaş yavaş hayatımız da yer kaplamaya başlamaktadır. sanal gerçeklik size vr sistemi ile olmayan bir dünya yaratır, o gözlüğü takınca sizi bu sanal dünyanın içine çeker ve oradaymış gibi davranmanızı tepki vermenizi sağlar. 3 boyutlu ortama sizi çeken bu sistem bulunmak istediğiniz ortamı size yaşatır.

0

sanal gerçeklik diğer bir adıyla virtual reality (vr) sanal bir evrenin sanki içindeymişiz gibi hissetmemizi sağlamaya çalışan bir takım kavramlar ve araçlar bütünüdür. bu kavramların temelinde günümüzde akıllı telefonların ve tabletlerin yanı sıra yeni nesil sanal gerçeklik gözlükleri yer alıyor.