0

osmalı devleti ilk defa karesioğulları beyliğini egemenliği altına aldığında kavuştu. balıkesir ve çanakkale merkezli olarak varlığı sürdüren karesioğulları, osmanlı gibi iç kara bölgesinde değil aksine denize oldukça fazla kıyısı bulunan bir bölgede egemenlik sürüyordu. hem marmara hemde ege denizine kıyısı bulunan karesioğulları beyliği bunun sonucu olarak denizcilikte ilerleme göstermiş ve hazır bir donanmaya sahip olmuştur. 1361 yılında beyliğin osmanlı topraklarına katılması ile karesi beyliği donanması ve bir takım yetişmiş denzicide osmalıya katılmış, osmanlının ilk deniz gücünü oluşturmuşlardır.

0

osmanlıya balıkesir ve çanakkale civarlarında kurulan beylik olan karesioğulları deniz gücü katmıştır.deniz savaşlarında tecrübeli olan bu beylik o zamanlar bizansla çok savaşmış buradan aldığı tecrübesiyle osmanlı devletini deniz kuvvetine katılmışlardır

0

osmanlı devleti 1299 yılında söğüt'te kurulmuştur kurucusu osman bey dir.küçük bir beylik iken hoşgörülük ilkesini benimsemiş fetihlerini hep batıya doğru yapmıştır çünkü o zamanlar anadolu'da birçok türk beyliği bulunmaktaydı çanakkale ve bursa çevresinde bulunan karesioğulları beyliği osmanlı devleti'ne bağlanınca osmanlı devleti deniz kuvvetleri donanma gücune sahip olmuştur.osmanlı'nın kuruluşunda aylin önemi çok büyüktür ahilik üstü ve teşkilatına bağlı olarak kurulan bir bir teşkilattır kurucusu ahi evran dir. merkezi kırşehir dir agilin temelinde islam temelleri yer almaktadır yani insan sevgisi emanete ihanet etmemek yalan söylememek gibi vesaire bunları çoğaltabiliriz yani osmanlı devleti'nin hoşgörü politikası sonucu birçok mezhep ve ırkı içinde barındırmıştır ama bu milliyetçilik akımı çıkması sonucu barındırdığı ırk çoğunluğun dan dolayı dağılmasında büyük bir etken olmuştur.

0

osmanlı'ya deniz gücü kazandıran beylik, karesioğulları beyliği' dir. balıkesir, çanakkale çevresinde kurulmuş bir beyliktir. bizansla bir sürü mücadelesi olmuştur ve bunlardan hep zaferle çıkmıştır. orhan bey, karesioğullarının içinde bulunan iç savaşlardan, taht kavgalarından yararlanmıştır ve osmanlı'yı kendi topraklarına katmıştır. osmanlıların karesioğulları beyliğini ele geçirmesiyle, osmanlılar rumeli'ye geçişi daha kolay bir şekilde yapmıştır. karesi donanması osmanlı donanmasının temelleri, çekirdeğidir. karesioğulları'nın donanması genişletilerek, geliştirilerek, düzenlenerek osmanlı'ya bilgiler kazandırarak, daha büyük donanmalar kurulması sağlanmıştır. hacı ilbey diye bir denizci vardır. ve ece halil gibi denizcilikle uğraşan karesi beyleri vardır. bunlar da osmanlı devleti'nin hizmetine girmişlerdir ve balkanlarda fetih yapıldığı zaman, onların sayesinde önemli başarılar kazandık. ayrıca karesioğulları aldığımız ilk beyliktir.