0

akdeniz ikliminin genel özellikleri şunlardır;
yazları kurak ve sıcak geçmektedir.
kışları çoğunlukla ılık ve yağışlı geçmektedir.
bitki örtüsü maki olarak bilinir. genellikle bodur ağaçlardan ve çalılıklardan oluşmaktadır.
sıcaklık farkları neredeyse çok azdır.
genelde havaları çok sıcaktır. antalya ve adana dan gelen sıcaklık haberlerine bakarak söyleyebiliriz.
kar yağaşı yüksek olmayan yerlerde neredeyse hiç görülmemektedir. eğer akdeniz de yaşıyorsanız kar a hasret kalabilirsiniz. hatta kar nedir bilmeyebilebilirsiniz.

0

akdeniz iklimi yazları sıcak ve kurak kışları ise ılık ve yağışlı olan bir iklime sahiptir. akdeniz'de yazın sıcaklık ve nem çok yüksektir insanı bunaltacak cinsten sıcaklık ve nem vardır. kışları ise iç anadolu ve doğu anadolu kısımlarına göre daha ılık ve yağışlıdır .bu özelliği bakımından yazın çekilmez kışın ise bulunmaz bir güzelliğe sahiptir. akdeniz bölgesi'nde yazın klima olmadan insanların rahat bir şekilde uyuması neredeyse imkânsızdır. çünkü sıcak ve nem insanın tenini sürekli rahatsız eder. böyle bir iklime sahip olması nedeniyle akdeniz bölgesi'nde klimalar oldukça yaygındır hemen hemen bütün evler de klimalar vardır. ve yine akdeniz bölgesi'nin kışların ılık ve yaşlı geçmesinden dolayı daha soğuk memleketlere oranla doğalgaz sistemi daha az kullanılmaktadır. çünkü kışları genelde ılıktır.

0

yazları sıcak ve kuraktır kışları ise ılık ve yağışlıdır kar yağışı genelde çok nadir dır

0

akdeniz kışları ılık ve yağışlı, yazlar ise sıcak kurak geçmektedir. türkiye'nin karakteristik iklimidir. bitki örtüsü makidir. turunçgiller, pamuk, çeşitli sebzelerin yetişmesine oldukça elverişlidir. ayrıca gül de yetiştirilmektedir.