0

bilgisayarda biçim sağlanma ve yazı yazma hedefi ile kullanılan programlara sözcük işlem program adı verilir bilgisayarda bu sebeple kullanılan farkı farklı firmaların geliştirmiş olduğu birçok sözcük işlem programı vardır word bu programlardan bir tanesidir.microsoft şirket tarafından windows işletim sistemi altında çalışacak biçimde tasarlanmış dilden dile dolanan kelime işlem programı olan world dünyada oldukça geniş alanda yer bularak hemen hemen her alanda kullanılan değişilmez bir yazı yazma programları günlük basın yayınlarına kitap ve tez yapımı gibi kullanılabilecek word programı çok zengin işlem ve işlevlere sahip olup mükemmel bir kelime işlemci programı dır word ile bir dökümanda yapabilecek bütün işlemler yapılabilir uzun bir döküman kullanarak hazırlanması daktilo kullanarak hazırlanmasından çok daha kolay nedir word ile neler yapılabilir word programı büyük çok işlemi otomatik biçimli kendisi yapar örneğin yazılan matematik bilgilerini ait içindekileri sayfası numarası numaraları dipnot bilgileri ve bunun gibi birçok işlemler hızlı ve kolayca hazırlanabilir yazılan yanlış bilgiler düzeltilebilir yeni bilgiler eklenebilir veya silinebilir bir alan seçebilir seçilen alan silinebilir kopyalanabilir ve yapıştırılarak yeni kopyaları elde edilir çizim yapılabilir grafik ve tablo oluşturulabilir yazıda çeşitli yazı tipleri fontlar kullanılabilir sayfa görünmüyor oluşturulabilir kelimeler düzeltilebilir eş anlamlıları bulunabilir toplu olarak değiştirilebilir adres mektup birleştirme bilir zarf üzeri ve etiket yazdırılabilir microsoft çok önemli bir programdır bununla birlikte yaptıkları yazıp programı vesaire gibi şeyler çok önemlidir bu yüzden microsoft kullanmak önemli bir ayrıcalıktır google play'i ve android sürümü vardır bununla birlikte yapılan çalışmaların çoğunda microsoft vardır bu yüzden yaptıkları derlemeler gibi birçok şeyi alanında microsoft ün imzası bulunur yaptığımız bu güzel çalışmaların altında microsoft vardır bu nedenle microsoft yapan kişilere teşekkür ediyoruz

0

sol üst sekmeden yapılabilmektedir. microsoftun en iyisi bana kalırsa 2003 tür

0

word 2003'te paragraf girintisi yapmak için paragraf iletişim kutusunu açıp girintiler ve ayarlar sekmesine tıklayın. daha sonra ayarlamak istediğiniz paragrafı ve paragraf grubunu seçin. bir sonraki adım olarak sayfa düzeni ve düzen sekmesinde paragraf iletişim kutusu başlatıcısına tıklayın. daha sonra gerekirse, girintiler ve aralıklar sekmesini açın. ayarlarınızı seçin ve sonra da tamamı seçin. ve şunu da söylemek istiyorum paragraf iletişim kutusunda sekmeler seçildiğinde, sekmeleri hassas bir şekilde ayarlayabileceğiniz sekmeler iletişim kutusu açılır. evet adımları uzun uzun anlattım ama aslında çok kısa bir işlem. hiç bilmeyen biri bile şu yazdıklarımı okuyup çok rahat bir şekilde yapabilir. iyi geceler.

0

iki adet yöntemi var biri klavyede tab tuşunu kullanarak o otomatik bir şekilde ayarlar yok eğer ben kendim ayarlayım demek istiyorsan hemen üst tarafta yazı fontunun felan ayarlandığı menü var o kısımdan istediğin derecede ayarlayabilirsin

0

girinti bölümünde sol sağ vardır bir kısmını içeri almak isteyebiliriz yada her ikisi birden cm bazında ayarlanmalıdır mesela paragrafı 3cm içeri almak istiyorum 1 cmde sağdan içeri almak istiyorum tamam dedikten sonra paragrafın soldan 3cm sağdan 1 cm içeri girdiğimizi görebiliriz

0

öncelikle paragraf girintisi yapılacak dosya açılır ardından program içerisinden biçim>paragraf seçeneğine girilir ve açılan pencerenin girinti bölümünden gerekli ayarlamalar yapılarak paragraf girintisi istenilecek şekilde ayarlanır.

0

orijinal ingilizce makaleyi görüntüleyin: 233493

özet
bu makalede, word belgesinde beklenmedik veya istenmeyen yerlerde oluşan sayfa sonlarını sorunlarını giderme açıklanmaktadır.

not: yazdırma düzeni görünümünde daha normal görünümde sayfa sonlarını görüntülemek kolaydır. görünüm menüsünde, word 2000, word 2002 ve word 2003'de normal görünüme geçmek için normal ' i tıklatın. word 2007, word 2010 ve word 2013, görünüm sekmesini tıklatın ve sonra taslak' ı tıklatın.
daha fazla bilgi
önce veya sonra paragraf aralığını denetleyin
word 2000, word 2002 ve word 2003
paragrafı hemen önce veya sonra istenmeyen sayfa sonunu seçin.
biçim menüsünden paragraf' ı tıklatın.
girintiler ve aralıklar sekmesini tıklatın ve aralık önce veya sonra boşluk olağan dışı yüksek bir değere ayarlanmış olup olmadığını görmek için kontrol edin.
word 2007 ve word 2010 word 2013
paragrafı hemen önce veya sonra istenmeyen sayfa sonunu seçin.
sayfa düzeni sekmesinde paragraf iletişim kutusu başlatıcısı'nı tıklatın ve sonra girintiler ve aralıklar sekmesini tıklatın. veya, sağ tıklatın ve paragraf'ı seçin ve sonra girintiler ve aralıklar sekmesini tıklatın.
aralık önce veya sonra boşluk olağan dışı yüksek bir değere ayarlanmış olup olmadığını denetleyin.
önceki paragrafın sayfalandırma seçenekleri denetleyin
word 2000, word 2002 ve word 2003
istenmeyen sayfa sonundan sayfasında ilk paragrafı seçin.
biçim menüsünden paragraf' ı tıklatın.
satır ve sayfa sonları sekmesini tıklatın.
aşağıdaki üç sayfalandırma seçenekleri seçili olup olmadığını denetleyin:
önce sayfa sonu: bir paragraftan önce sayfa sonu ekler.
sonraki ile birlikte tut: geçerli ve aşağıdaki paragraflar arasına bir sayfa sonu engeller.
satırları birlikte tut: bir paragraf içinde sayfa sonu engeller.
word 2007 ve word 2010 word 2013
istenmeyen sayfa sonundan sayfasında ilk paragrafı seçin.
sayfa düzeni sekmesinde paragraf iletişim kutusu başlatıcısı paragraf grubunda tıklatın.
satır ve sayfa sonları sekmesini tıklatın.
aşağıdaki üç sayfalandırma seçenekleri seçili olup olmadığını denetleyin:
önce sayfa sonu: bir paragraftan önce sayfa sonu ekler.
sonraki ile birlikte tut: geçerli ve aşağıdaki paragraflar arasına bir sayfa sonu engeller.
satırları birlikte tut: bir paragraf içinde sayfa sonu engeller.
"from edge" ayarını denetleyin

0

yazıya başlarken paragraf girintisi vermek istediğiniz kelimeden önce klavyeden tab tuşuna basabilirsiniz ya da paragrafı yazdıktan sonra paragrafı seçip üstte giriş kısmından paragraf bölümünden istediğiniz gibi çıkıntı verebilirsiniz.

0

klavyede tab tuşunu kullanarak ayarlayabiliyorsun

0

word 2003'te paragraf girintisi yapmak için paragraf iletişim kutusunu açıp girintiler ve ayarlar sekmesine tıklayın. daha sonra ayarlamak istediğiniz paragrafı ve paragraf grubunu seçin. bir sonraki adım olarak sayfa düzeni ve düzen sekmesinde paragraf iletişim kutusu başlatıcısına tıklayın. daha sonra gerekirse, girintiler ve aralıklar sekmesini açın. ayarlarınızı seçin ve sonra da tamamı seçin. ve şunu da söylemek istiyorum paragraf iletişim kutusunda sekmeler seçildiğinde, sekmeleri hassas bir şekilde ayarlayabileceğiniz sekmeler iletişim kutusu açılır. evet adımları uzun uzun anlattım ama aslında çok kısa bir işlem. hiç bilmeyen biri bile şu yazdıklarımı okuyup çok rahat bir şekilde yapabilir.

0

microsoft 2003 programında sekme yapmak için tab tuşunu kullanmamız yeterli olacaktır. yada araç çubuklarının altında yatan menüden sekme ayarlarını manuel olarak yapabilirsiniz. ayrıca sayfa üstünde bulunan cetvelden ayarlanabilir.

0

sekmelerden kendinde ayarlayabilirsin yada klavyede tab tuşuna basarak

0

yukarıdaki sekmeden de ayarlanabileceği gibi tab tuşu ile de ayarlandığını biliyorum...

0

microsoft office word 2003'te klavyenin üzerinde ki tab tuşuna basarak veya word ekranında üstte yer alan menüde paragraf kısmında girinti miktarının ne kadar olacağını nümerik olarak santimetre cinsinden ayarlayabiliriz.

1

microsoft office 2003 versiyon word belgesinde paragraf girintisi yapmak önceki versiyonlara göre çok daha kolaydır. şöyle ki pargraf başı yapmak için tab yani sekme tuşu kullanılır. anca şöyle bir durum da vardır ki; paragraf tuşu yani tab'a basıldığında tam 7 karakter boşluk bırakılır. yani paragraf başı 7 karakterdir. bunun için tab tuşuna basmak yerine 7 defa backspace yani boşluk tuşuna basıldığında da 7 karakter boşluk bırakılmış olup aynen tab tuşuna bastığımız gibi paragraf girintisi verilebilir.

0

yukarida panelde girinti işareti var ona tikla man yeterli

1

klavyeden tab tuşuna basarak paragraf girintisi ayarlayabilirsiniz.

1

keime işlemci programı olan word programı yazı yazma rapor hazırlama resim yapma tablo oluşturma gıbı özelliklerini kullanıcıya sunar.
yazı yazarken paragraf girintisi tab tuşuna basarsanız yeterli olucaktır.

-1

lwsğğwğdlwldwğğd qşdğqğdşwö qlsğqğdlaçzşqğdlmwmdkwpdpğqldmlwdpğwşdlwöd

1

paragraf girintisi oluşturmak için tab tuşunu kullanabilirsiniz. tuşun üzerinde direk tab yazmaktadır. bununla beraber düzen kısmında yine ayarlarına ulaşabilirsiniz. hatta paragraf başlarının kaç cm olacağına kadar ayarlama yapabilirsiniz. aynı şekilde üst cetveli ayarlardan açarak cetvelden kaydırarakta yapabilirsin. en kötü ihtimalle youtube ye girip bu konu hakkında hazırlanmış içerikleri izleyerek onlardan faydalanabilirsiniz.