0

müslümanların kendine has adetlerinden biride akraba ziyaretidir.akraba ziyaretine bende çok önem veririm. bazılarına gönülsüz gitsem de sonuçta bu gerekliliktir ve bu yüzden de mümkün mertebe yapmaya çalışırım. çünkü insanlar arasında akrabalık ve kardeşlik bağlarının test edilmiş olmasında ve önem verilmesinde cidden dini anlamda büyük hikmetler var. çünkü akrabalık ve kardeşlik bağlarını kuvvetli olduğu bir toplulukta yani çekişmelerin ve zulüm tarzı eylemlerin olma ihtimali gerçekten çok zayıf oluyor.ayrıca akraba münasebetler iyi olmayan ailelerin başka insanlarla münasebetlerinde de başarı elde edemedikleri gözükmekte. akrabalık bağını sosyal hayatın önemli bir esas olarak görüyorum çünkü bu bağlardaki zayıflama toplumsal bağlardaki çözünmeleri ve toplumundaki bireylerin birbirinden uzaklaşmasını ve kopmaları yol açar.

0

ben akraba ziyaretlerini sıkıcı bulmam. aksine çok severim. çok da güzel bir davranış

0

sevmediğim akrabalarımı ziyarete gitmediğim için sevdiğim akrabalarımla görüştüğüm için hiç sıkıcı olmuyor tam tersi çok da zevkli oluyor. herkese tavsiye ederim. sevmediğiniz hiçkimse ile görüşmeyin bu hayat sizin hayatınız.

0

yani ortamından ortamını konusundan konusuna göre gittiğin yere göre değişiyor . bazı yerlerde sıkıcı olabiliyor.

0

akraba ziyaretleri genel anlamda sıkıcı gelebilir. fakat istediğim yerlere her zaman gitmeyi tercih ediyorum. bazı akrabalarımı sevmediğim için genel anlamda gitmek istiyorum onları doğal olarak. ama sürekli görüşmek tabii ki de istemiyorum. genelde bayramlarda birlikte el öpmeye gittiğimizi söyleyebilirim.