0

adana diyince aklıma gelen en önemli şey yazın bizi pişiren sıcaklığı daha sonra kebap,şalgam,bici bici,şırdan,mumbar geliyor.

0

tabiki benim sevdiğim bir şehir , adana deyince benim aklıma gelen ilk şey pamuk ve portakal , tabi dizi olarak aklıma gelen ilk dizi ise yeni gelin dizisi resmen adanayi görmeden sevdirdi oraları bana başka bir soru ile görüşmek uzere .

0

adana diyince aklıma ilk gelen sıcağı yazın burda yaşanılmaz oluyor oluyoruz sıcağından dışarıya çıkamıyoruz asla hiç sevmiyorum adananın sacagini kışın güzel ama yazın çekilmez sonra aklıma gelen kebabi salgamı acısı geliyor adananın üstüne güzel kebap yapan hiç bir yer yok bence acı hastasıyım ben tam bir adanaliyim yani acısız kahvaltı bile yapamıyorum kahvaltıda bile acı yiyorum o kadar ki çok seviyorum adananin kebabi değil bütün yemekleri güzel bana göre başka portakalı mesur sonra pamuğu meşhur.

0

adana deyince aklıma artık ilk gelen erzurum'daki sınıf arkadaşlarım ve öğretmenlerim. adanalı birisi olaraktan sınıfta tek kişi olmak ve arkadaşlarımın adana hakkında haberlerden pek güzel şeyler durmadığı için sürekli bana adana'yı sormaları. haberlerde okudukları adana'da güneşe ateş ettiler haberini sormaları ve güneşe neden ateş ettiniz demeleri. ben erzurum'a gitmeden önce memleketimin bu kadar dışarıdaki şehirler tarafından değişik bilindiğini hiç tahmin etmiyordum. hatta memleketimin içerisinde bu kadar değişik olaylar olduğunu ben dahi bilmiyordum. hiç unutmuyorum bir gün sınıfta hoca yoklama alırken isim ve şehir soruyordu. sıra bana geldiğinde arkadaşlarım birazdan adana diye bağırdılar. ve sonra gülmeye başladılar. hoca durup neden gülüyorsunuz diye sordu. arkadaşlarım hocam balkonda at besleyenlerin ve güneşe ateş edenlerin şehri diyerek hocaya neden güldüklerini anlattılar. hoca da onlarla birlikte gülerek ciddi misiniz balkonda atma besliyorlar diye sordu ben de öyleymişhocam ben de burada arkadaşlarımdan öğrendim diye cevap verdim. daha sonra arkadaşlarımla oturup sohbet ettiğimde hep adana'yı soruyorlar dı bu yüzden adana deyince aklıma hep erzurum'daki arkadaşlarım ve sınıfım geliyor.

0

benim aklıma çok şey geliyor .adana denince adana kebap geliyor,.karpuzu geliyor,pamuk geliyor, şalgam geliyor çukurova geliyor

0

bici bici,adana kebap, havanın sıcaklığı,baraj yolu,şalgam

0

adana diyince aklıma olaylarla haber olan şehir aklıma geliyor