0

kaçanı kovalamazlar yıkılanı vurmazlar atasözünde şunlar anlatılmak isteniyor.eğer bir kişi ile bir çatışma ya da savaş içerisinde isek ,karşımızdaki düşman olarak gördüğümüz insan eğer kaçmayı tercih etti ise eğer onu daha fazla yaralamanın herhangi bir gereği yoktur. zaten bir çatışma içerisinde olmuş olduğumuz kişi korktuğu için kaçmayı tercih etmiştir ve bizden korkan bir kişinin daha fazla üzerine gitmek insanlara yakışan bir şey değildir. aynı şekilde yıkılanı vurmazlar sözü ile de aynı şeyler kastediliyordur. 1 kişi zaten zarar görmüş ve düşüşe geçmiş ise onun üzerine daha fazla girilmemelidir zaten hayattan yeteri kadar darbe almış ve düşmüştür. yani düşene bir tekme de bizim atmamız yakışık alacak bir durum değildir. zaten yenilgiyi baştan kabul etmiş bir insanla uğraşmak zaman kaybından başka bir şey değildir. kazanmanın keyfini sürebilirsiniz yani.:)

0

kaçan zaten pes edendir benim anladığım kovalamanin gereği yoktur zaten . yıkılan zaten yıkılmış düşene bir daha vurmak olmaz demek istiyor benim fikrim.

0

düşman kaçarsa yenilgiyi kabul ettiği için kaçmaktadır. bizimde onun peşinden gidip kovalamak, ezmek mertliğe yaraşmaz… yıkılan, düşen bir kişi için de öyle.

0

ben direkt sunu anliyorum;surundururler de surundururler.:)