0

kars sarıkamıştır erzurumdsn 2 derece daha soğuk olur herzaman

0

bence türkiye'nin en soğuk şehri erzurum dur gerçekten o kadar inanılmaz bir soğukluk var ki daha ne kadar soğuk olabilecek ki diyorsunuz. ama hiç merak etmeyin eksi 30'u bile gördüğü oluyor. hatta eskiden söylenmiş bir söz var erzurum'da damdan dama atlarken kedi kedi donmuş. gerçekten yok artık diyebilirsiniz ama bu bir gerçek. ben erzurum'da okurken yarım saatlik mesafedeki okula yürürken yurttan çıkıp okula gidinceye kadar kirpiklerimin buz tuttuğunu gördüm. ve böyle bir durumla ilk kez karşılaştım. yerli halkı alışkın ama adana'da yaşayan birisi olarak gerçekten erzurum'da çok zorlandım. bir gün okuldan çıkıp öğle arasında yemek yemek için bir yerler aramaya gitmiştik. ve o gün öyle bir tipi yağmıştı ki geri okula dönemedik. otobüsün geldiğine bile bakamıyorsun çünkü yüzüne inanılmaz şekilde kar vuruyor. yine bir gün arkadaşımla akşam alışveriş mağazasından çıkıp otobüs durağında otobüs bekliyorduk ve otobüs 20 dakika boyunca gelmedi ve dayanamayıp tekrar ısınmak için karşıdaki alışveriş mağazasına girdik çünkü artık ayaklarımızı hissetmiyorduk. biz girdiğimizde otobüs geçmişti ve tekrar yine aynı şekilde otobüsü bekledik o günü asla unutmuyorum ve o günden sonra akşamları dışarı çıkmamaya özen gösterdim. ve dışarısı o kadar soğuk oluyor ki elimizi çıkartıp telefonumuzda uğraşmaya bile zorlanıyoruz birinde telefonumda mesaj yazmaya çalışırken ellerimin mosmor olduğunu gerçekten hissetmiştim. yani bana göre türkiye'nin en soğuk şehri erzurum. ama yine de erzurum' u çok seviyorum tekrar gider misin deseler ki gittim ve evet yine giderim.

0

doğu illeri genellikle en soğuk iller olarak lanse edilse de bence en en soğuk olan il edirne diğer yerlere soğuk diyenler edirneye hiç gelmemişlerdir bence.
esim kayseri'de uzun bir süre kaldığı için oraya çok soğuk diyordu ancak bizim buraları gördükten sonra kararından vazgeçti