0

hazreti ali . peygamberimizin damadidir. alevi değildir. sünni de değildir. hanefi de değildir. sadece ilk müslümanlardandir. çünkü islamiyeti bölük pörçük eden tüm kavramlar ne kurani kerimden , ne peygamberimizin vasiyeti ne de allahin emri olarak çikmiştir. bunlarin hepsi islam dinini tamamlandiktan sonra insanlarin şahsi çikarlari , siyasi emelleri , iktidar savaşlari ile ortaya çikmiş kavramlardir. yani öbür dünyaya göçünce sadece 3 şey önemli : rabbin kimdir (allah cc) , kitabin nedir (kurani kerim ) peygamberin kimdir (hz muhammed sav ) , gerisi islam dininin içinde olmayan ilahi kaynağa , kurana ve islama dayanmayan insanlarin yaptiği eklemelerdir. çoğu da bölünme amaçli yaratilmişlardir.

0

allah'ın aslanı olarak bilinen hazreti ali'dir. hz muhammed sallallahu aleyhi ve sellem min hem damadı ,hem de amcasının oğlu dur. hz muhammed sallallahu aleyhi ve sellem peygamber efendimiz diyor ki hz ali'yi sevmeyen beni sevemez beni sevmeyen allah'ı sevemez diyor her zaman.

0

aslan olarak bilinen kişi tabii ki hazreti ali dir dört büyük halifeden biri olan hazreti ali aynı zamanda alevi inancının önde gelen değerlerinden biridir