0

karşılık vermediğim oldu mu diye sorsan daha hızlı cevap alırsın ben babamla değil ama annemle her zaman tartışma kavga halindeyim ne derse cevap veriyorum. bana ne derse eğer işime gelmiyor karşı çıkıyorum.

1

anneme babama karşılık verdiğim olmuştu işte yani karşılık kötü söz olarak değil mi bazen iş konusunda biraz karşılık veriyordum ya da bir iş bana verdiği zaman neden sadece bana diyorsun diye kardeşlerime diyemiyorsun diğer karşılık vermesedim keşke vermeseydim şu anda çok pişmanım şimdi şu anda annem babam hayatta değil be ondan her dediğini yapmadığımız için de çok pişmanım.

1

sürekli karşılık veririm ama bunlar tatlı çekişmeler şeklinde genellikle. ciddi bir konuda tartışma ve karşı karşıya gelme durumumuz olmadı şükür ki. allah başımızdan eksik etmesin, haklarını ödeyemeyiz.

0

anneme babama hiç karşılık vermedim.bazen istemeden bilmeden üzdüğüm olmuştur.ben annemle babamla konuşurken eğer ben haklıysam bile onlar anlamıyorsa ortam gerilmesin diye üstlerine fazla gitmem.konuyu kapatırım.yalnız sonra daha sakin bir anda derdimi anlatırım.onlar zaten evlatlarının kötü olmasını istemezler

0

evet annemi, babamı karşılık verdim. bekarken gerçekten de çok pişman oldum. ama bence her evlat annesini, babasını karşılık veriyordur yani karşılık dediğim sesimi yükselttim. sonuçta onlar benim annem ,babam ama evlenince değerini anlıyor insan sonradan pişman olabiliyor. ama şöyle bir şey var. hani benim annem her zaman bana derdi ki sen şu an bize böyle yapıyorsun ama el evine gittiğinde kaynana kayinbabana karşılık veremeyeceksin dedi ve ben gerçekten ben kayinbabana ,kaynanama çok karşılık verdim. çünkü benim annemden, babamdan kimse üstün değildir. her zaman da veririm. eşimin ailesi hiçbir zaman umrumda olmaz hiç sevmiyorum zaten onları da. yani eğer benim kayın babam, kaynanam bana iyi olsalardı karşılık vermezdim ama onlar bu karşılığı hak ettiği için ve şu an kendileri ile konuşmuyorum zaten.

0

vallahi cevap vermedim desem yalan olur. ama genelde susarım yana saygısızlık yapmam ama yine de bazen sinirli olduğum durumlarda canımin sıkkın olduğu durumlarda ve istediğimi yapmadıkları durumlarında cevap verebiliyorum karşılık verebiliyorum yani.. bazen kavgaya bile gidebiliyorum ama gerçekten bu tavrımdan hiç hoşlanmıyorum.elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum çünkü onlar annedir baba dur onlar her şeyin doğrusunu bir arkadaşlar onların söylediklerine uymalıyız onları dinlemeliyizbence. onlar çünkü bizim için geleceği görür ve doğru olanı bilirler bazen tabii ki karşılık verebiliyorum ama bunu sürekli hale getirmiyorum ve saygısızlık etmiyorum.