1

evde temizlik yaparken kullandığımız malzemeler nereye kullanacağımıza göre değişiklik gösterir. evde genellikle çamaşır suyu ,yersil, cif ,kireç çözücü gibi temizlik malzemeleri kullanıyoruz .ayrıca camlar için ya da toz almak için camsil kullanmayı tercih ediyorum. bunların dışında çamaşırlarını yıkamak için çamaşır deterjanı ,bulaşıkları yıkamak için de bulaşık deterjanları ihtiyaç duyuyoruz. tabii makine ve elde yıkamaya göre de kullanacağınız deterjan çeşidi farklılık gösterecektir. ancak ben toz alırken genellikle herhangi bir kimyasal madde kullanmak yerine mikrofiber bezlerle temizlik yapmayı ve toz almayı tercih ediyorum. bu sayede tozlar çok daha rahat bir şekilde bize geliyor ve sadece duru su ile çok rahat bir şekilde toz alma işlemi gerçekleştirebilirsiniz. ayrıca bu mikrofiber bezler ile camları da pırıl pırıl yapabilirsiniz. ben özellikle çaydanlıklar ve su ısıtıcılar kireç bağladığı zaman onları temizlemek için kireç çözücü gibi kimyasal temizlik maddeleri yerine limon tuzu kullanmayı tercih ediyorum çünkü limon tuzunun da gerçekten çok fazla bir şekilde kireç çözücü özelliği bulunmaktadır. ayrıca bulaşık makinelerinde de parlatıcı koymak yerine sirke dökerek daha güzel bir temizlik sağlayabilirsiniz. özellikle sirke birçok alanda temizlik konusunda size yardımcı olacaktır. sirke dışında doğal bir ürün olan karbonatta temizlikte yani özellikle mutfak aletlerinin temizliğinde sizin en büyük yardımcınız olabilir. sürekli olarak kimyasal temizlik maddeleri kullanmak yerine bu şekilde doğal ürünlere de yönelebilirsiniz. ayrıca tavanı tabanı karardıysa eğer beyaz sabun sürerek ovalama işlemi gerçekleştirdikten sonra bu lekelerden de kolaylıkla kurtulduğunuzu göreceksiniz. temizlik işlemi gerçekten özen isteyen bir konu ancak sürekli olarak kimyasallara maruz kalmak da bizim vücudumuza zarar veriyor o yüzden bazı yerlerde aşırı derecede sert kimyasallar kullanmak yerine doğal ürünleri tercih etmek sağlığımız açısındanda çok daha faydalı olacaktır.

0

ev temizliğinde evin her yerinde çok farklı ürünler kullanılır.halılarda,banyoda,ahşap üzerinde,fayansta,mutfakta,masada vs olsun her yerde farklı temizlik ürünü kullanılır.mesela mutfakta ocakta yemek yaparken yağ olsun yemek kalıntıları olsun illaki ocağa dökülür ve ocak kirlenir.onu çıkartmak için yağ çözücü kullanılır.bulaşık yıkarken sıvı bulaşık deterjanı,eğer makineda yıkıyorsanız toz deterjan ya da tablet kullanırsınız.çamaşır yıkarken toz,sıvı çamaşır deterjanı ve yumuşatıcı kullanılır.banyoda fayansları temizlerken daha parlatan ve su lekesi bırakmayan bir sıkmalı deterjan kullanılır.eğer lavabolarda veya klozette kireçlenme,renk değişimi varsa kireç çözücü ya da çamaşır suyu kullanılır.kireç çözücüyü çaydaklıklarınız kireç bağladıysa orada da kullanabilirsiniz.yerleri silerken yerler ahşap ise ahşap temizleyici yer silme deterjanı kullanabilirsiniz.eğer halılarınızı kendini yıkıyorsanız halı şampuanı kullanabilirsiniz.ya da halı yıkayan süpürgelerin içine kullanılan özel halı yıkama deterjanı kullanabilirsiniz.yani her şampuanı her yerdeki temizlik için kullanamazsınız.her deterjanın kullanım alanları vardır ve nasıl kullanılması gerekiyorsa öyle kullanmalısınız.

0

kadınların en hassas noktası evde temizlik yapmak evde temizlik yaparken çamaşır suyu cif yüzey temizleyici bulaşık sabunu cam sil cif banyo cif mutfak tel mikrofiber bez bunlarla mis gibi temizlik olur

0

ben temizlik malzemesi olarak. klorak, camsil, yüzey temizleyicisi ,çif, porçöz yani şu an aklımda bunlar var genellikle bunları çok kullanırım. diğer türlü kullandığım temizlik malzemesi yok gibi yani hatırlamıyorum varsa da çünkü çok değişik değişik temizlik malzemeleri kullanıyorum. ama devamlı kullandığım bunlar.