0

günümüzde birçok kurbağa çeşitleri vardır .hatta çeşitli coğrafyalarda yaşayan 4800'den fazla kurbağa türü var. bu kurbağa çeşitlerini yazacak olursak;
cam kurbağası:derisini nemli tutmak için uygun bölgede yaşayan cam kurbağası adını da iç organlarının gözükme sebebinden almıştır. cam kurbağasının bu güne kadar 12 türü bulunmuştur .
etekli kurbağa :yassı bir vücuda sahip olan etekli kurbağa akvaryumda evcil olarak beslenir.
yosun kurbağası:tropik ormanlarda yaşar ve görünümü yosun olduğundan dolayı yosun kurbağası adını almıştır. asya'da yaygındır. ayrıca evde beslerler.
kıllı kurbağa =derisinde kıllar bulunma sebebiyle kıllı kurbağa adını almıştır.ve ayrıca kıllı kurbağaların sadece erkekleri kıllıdır.
dev kurbağa =dev kurbağa en büyük kurbağa türüdür. afrika'nın küçük bölümünde yaşar günümüzde yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadırlar.dev kurbağalar insanlara karşı savunmasız ve hayvan ticaretinden dolayı yok oluyorlar.
palyaço kurbağa =iklim değişikliğinden dolayı yok olma tehlikesi altında ve dünyanın en tehlikeli türünden biri çünkü palyaço kurbağası zehirlidir.
uçan kurbağa =ağaç tepelerinde yaşar .2000'den fazla farklı türü vardır vücudunu paraşüt gibi kullanır ve her ne kadar şaşırtıcı olsada uçar.
ağaç kurbağası =küçük ,ince yapılı ve uzun bacaklara sahiptir .ön ve arka parmaklarının ucunda tırmanmasına yarayan emici diskler vardır .kuzey amerika'nın ılıman bölgelerinde bulunurlar .
tırnaklı kurbağa =3 parmağının ucunda ve arka ayaklarında keratin yapılı tırnak vardır .
kuyruklu kurbağa =orman içi akarsuda kuzey amerika'nın kuzey batısında yaşarlar .görüntüsüyle küçük balık gibi görünür .
zehirli ok kurbağası =orta ve güney amerika'da yaşayan bir familyadır.dünyanın en zehirli hayvanıdır .175'e kadar türü bulunmaktadır .
su kurbağası =yaklaşık 260 türden oluşan bir familyadır.bacakları oldukça uzundur.bütün dünyada yayılış gösterir ama güneybatı antarktika'da bulunmazlar.
boynuzlu kurbağa =güney amerika'da yaşar. ve çok saldırgandırlar.gövdesi geniştir .boyu 25 cm'ye kadar uzar.
dar ağızlı kurbağa =dar ağızlı kurbağa familya ailesindendir.bilimsel adı microhylidae'dir.

✏surinam kurbağası =bilimsel adı pipa pipa'dır. yumurtalarını sırtında kucaklar.

✏mantella=madagaskar'ın zehirli mücevheri olarak anılır .mantella kurbağası parlak renktedir. afrika'nın doğu kıyısında bir ada olan madagaskar'da bulunur,ilginçtirler.

✏xenopus=afrika pençeli kurbağalardır.bilimsel adı yine xenopus anlamına gelir.

✏eski dünya ağaç kurbağaları=familya ailesine ait bilimsel adı rhacophoridae'dir.esas ağaç kurbağalarıdır.ağaç ve kayalara kolayca tırmanırlar.dünyanın her tarafında bulunur.

✏hymenochirus=rengi kahverengi ve gri arasındadır .küçük lekeleri vardır.gözleri kapaksız ,düz ve daireseldir.

✏tomato frog=adı domates kurbağası anlamına gelir .afrika 'nın doğu kıyısındaki madagaskar 'da bulunur .