0

dişler birçok nedenden dolayı çürüyebiliyor.daha çok çikolata yediğimiz için genellikle dişlerimiz çürüyor çünkü aralarında kaçtığı için çürüme yapıyor.dişlerimizin çürümemesi için her gün en azından sabah akşam dişlerimizi fırçalamalıyız yoksa dişlerimiz çürük ve en sonunda çektirmek zorunda kalırız. daha çok şekerli yiyecekleri yediğimiz için mesela özellikle de çocuklar sürekli şekerli gıdalar veya çikolata tarzı şeyler çok iyi olurlar o yüzden de dişleri hemen yürüyebiliyor daha sonrasında hiçbir şekilde kurtaramıyor maalesef doktorlarda o yüzden çok dikkat etmeliyiz özellikle çocuklarımıza.o yüzden dişlerimizi düzgün bir şekilde fırçalamalıyız altını üstünü özellikle de dilimizi herkes dillerini maalesef ki fırçalamıyor bilmiyor çünkü fırçalaması mı orası fırçalanır mı diye düşünüyorlar aslında fırçalanmalıdır çünkü oradaki bakteriler dişlerimize de maalesef ki vuruyor o yüzden de bölgemizin her yerini bence fırçalamalıyız çürük olmaması için.

1

dişler neden çürür; yemek yeriz ve eğer düşlerimizi fırçalamaz isek, ağzımızın içinde yemek artıkları kalır ve diş yüzeyi de fırçalanmadığından bunlar dişlerdeki plaklara yapışarak dişlerimizi yavaş yavaş çürütmeye başlar. dişler çürüdüğünde dişin minesi zarar gördüğünden bundan sonraki süreçte aşama aşama olumsuz gelişir ve en son diş sinirlerinde tahribata kadar gider.
dişlerimize iyi bakarsak ömür boyu onları sağlıkla kullanabiliriz.
ben kendi adıma yaptıklarımı anlatırsam, sabahları lavobaya girdiğimde ilk yaptığım yüzümü bile yıkamadan önce dişlerimi ve dilimi fırçalamaktır. diş fırçama çok az mercimek tanesi kadar macun koyarım ve en az 2 dakika dedikleri gibi fırçalarım, diş fırçasının arka yüzeyi bakarsanız görürsünüz tırtıklıdır. burası dil için düşünülmüştür. dilimi önce fırça ile fırçalarım, sonra da arkasını çevirir ve dilimi iyice temizlerim. sonra da ağzımı çalkalarım.
kahvaltımı ederim, yine aynı işlemleri yaparım. akşam yatarken de aynısını yaparım.
eğer bir şey yediysem gün içinde yine yaparım. belki okuyanlara abartı gibi gelebilir ama ben gerçekten her gün bu süreci devamlı yaşarım. karşılığı bana hep olumlu dönüyor tabii. halen kendi dişlerime çoğunlukla sahibim. asla diş yaptırmayı da düşünmüyorum. (arada eksik dişlerim olsa da)
herkese çocuklarına örnek olacak şekilde diş fırçaladığı günler diliyorum.
haa diş ipi de arada kullanırım. bunu da evinizden eksik etmeyin derim. bir de diş suyu, ben kullanmam çok ama eşim her gün ağzını onunla çalkalar. colgate'in naneli olan..
tavsiyedir. sağlıklı gülüşlere..

0

diş bakımı çok önemlidir. oncelikle düzenli fırçalamak gerekir. ama diş fırçası da önemli bir detay bu konuda çok sert bir diş fırçası olmaması lazım o da diş etlerine zarar verir. çok fazla tatlı türü çikolata özellikle tüketmek de dişlerin ömrünü azaltır. yılda bir iki kere sıkıntı olmasa bile doktora gidilebilir diye düşünüyorum. çünkü diş ağrısı çok çektim ve allah kimseye yasatmasin cçok kötü bir durum gerçekten katlanilabilir gibi değil. herşeyden önce benim için diş geliyor. yaşayan bilir gerçekten. günde 3defa fırçalama gerekli demeyeceğim işler güçler olmuyor çünkü ama en kötü sabah işe giderken ve yatmadan kesin fırçalanmalı diye düşünüyorum.

0

dişlerini devamlı fırçalamazsan her gün dişlerin çürüyebilir ve çikolata şekerli yiyecekler içecekler içtiğinden dolayı da diş çürümesi yapar. zaten sigara içen bir insanın da dişleri çürüyor. yani benim bildiğim kadarıyla diş çürümesinin nedenleri bu belkim daha fazlası vardır bilemem doktorlar normalde günde 3 kere fırçalamayı tavsiye ediyor ama ben günde sadece 1 kere fırçalıyorum dişlerimi o da benim dişlerim küçük ve diş etlerim hassas olduğundan dolayı zaten kendim çocuk fırçası kullanıyorum dişler küçük diye fazlası her şeyin zarardır ben de doktorun dediğini yapmıyorum kendi bildiğimi yapıyorum ve benim dişlerim de çok şükür hiçbir şekilde çürüklük yok dediğin gibi anca bu şekil yani.

0

diş sağlığı oldukça önemli olan kurallardan biridir. dişimizi gün içerisinde 3 defa fırçalamamız gerektiğini söylememiz gerekiyor. fakat bazı kişiler gün içerisinde hiç fırçalamıyor ya da 1 defa ancak fırçaladığını görüyorum. bu da diş çürümesine sebep oluyor ve gerçekten doktorlara kadar gidiliyor. dişlerimize ne kadar çok iyi bakarsak aslında o kadar sağlıklıyız anlamına da geliyor. bunun için diş sağlığı gerçekten çok önemli olduğunu ve şekeri çok tüketmemiz gerekiyor. diş çürümelerinin en büyük sebeplerinden biri de çok şeker yememiz den dolayı kaynaklandığı doğrudur. bu yüzden biraz olsun azaltmamız gerekiyor ve gece yatarken mutlaka dişlerimizi fırçalamadan yatmamalıyız.