0

çocuklar öyle her şeyi düşünemezler.iyi mi kötü mü bilemezler. bildiklerini sürekli anlatma çabasındadırlar.

0

çünkü çocuklar o lafın yanlış bir laf olduğunu ve söylenmemesi gerektiğini bilecek bir durumda değillerdir. birisi bir şey sordu da o yüzden olduğu gibi doğru bir şekilde söylerler. hatta bir laf vardır çocuktan al haberi diye. o yüzden bence çocuklar bir şey söylediğinde kesinlikle inanılması gerekiyor. evet bazı çocuklar söyledikleri şeyleri hayal dünyaları çok gelişmiş olduğu için abarta biliyorlar. ama yine de büyük bir oranda söylediklerini doğruluk payı yüksektir.

0

çünkü büyükler kadar karmaşık düşünmezler. büyükler duruma ve ortama göre oluşan değişkenlere uygun davranırlar.
çocukların aklı kötüye, kötü düşünceye ya da kendini koruması gerektiği zamanlar olduğuna dair pek fikir sahibi değildirler.

0

cocuklar dunyanin ensaf varliklardir ve onlardan sirsaklamasini istemek zaten beklenemez bir sekere herseyi anlatir

0

temiz ve saf oldukları için kötülük düşünmedikleri için.

0

çocuktan al haberi demişler çünkü çocuklar temiz saf varlıklardır duyduklarını aklından geçenleri şıp diye söyleyebilir içlerinde kötülük yoktur

0

hani biz birbirimizin sırrını tutarız. sakın bunu kimseye söyleme deriz. ama bunu çocuklara yaptırmayız. çünkü onlar dogrucudur.

1

bu çocuktan çocuğa değişir. benim ufaklığım hiç bir zaman eğer kendisine söylenmemesi gerektiği bir şey tembih edilmişse hiç söylemedi, halen de o ketumluğu devam eder. bu çocuklarınıza verdiğiniz eğitim ile ve onlara örnek davranış sergilemenizle orantılı bir durumdur.
ama vardır böyleleri de çoğunluğu iyi niyeti ile kendisine sorulanı anlatır. önemli olan bizlerin çocukları bu duruma düşürmememizdir.

0

çünkü çocuk adı üzerinde neyo söyleyip neyi söylememesi gerektiğini bilmiyorlar. art niyet olmadığı için iyi kötü ayırt edemiyorlar . boşuna dememisler çocuktan al haberi diye. çocuklar söyler bilmeden.

0

çocuklar masum insanlarıdır. al haber çocuktan demişler. onlar dünyası oyun ve aklına gelenleri, gördüklerini hemen anlatmaya çalışırlar.

0

çünkü adı üstünde o çocuk dur yani söylenmemesi gereken şeyleri bilmez. aklı yetmediği için sır tutmayı bilmez söylediği şeyin ne kadar önemli olduğunu veya ne gibi sorunlara yol açabileceğini tahmin edemez. o yüzden çocukların ağzında bakla ıslanmaz yani çocuklarınızın yanında bir şey söylerken önemli bir konu söylerken veya biri hakkında konuşurken dikkatli olun derim. sizi açığa verebilir yani hiç belli olmaz bu işler aman dikkatli olun.