0

futbol da hiç kuşku yok ki kadro derinliği özellikle bir çok kulvar da yarışan takımlar için oldukça önemlidir. peki nedir bu kadro derinliği, futbol da kadro derinliği bir takımın kadrosunda bulunan rotasyon, yani oyuncu sayısına denir. kadroda ki oyuncu sayısı, oyuncu havuzu ne kadar fazla ise o kadar kadro derinliğine sahip oluyorsunuz. örnek olarak göstermek gerekirse türkiye süper liginde mücadele eden bir takım, 3 büyükler olsun bu. hem türkiye süper liginde hem türkiye kupasında hemde avrupa liginde mücadele ettiği için kadrosunda her mevkide 2 den fazla oyuncu bulundurmak zorundadır. bunun en temel sebebi ise 3 kulvar da mücadele eden bir takımda yaşanabilecek sakatlık, ceza veya yorgunluk durumlarında rahatlıkla rotasyon yapabilmeleridir. kadro derinliğinin bu sebepten dolayı önemi oldukça fazladır. özellikle baktığımız zaman bu sezon galatasaray ve fenerbahçe bu sıkıntıları fazlasıyla yaşıyor. galatasaray forvet bölgesine bir türlü takviye yapamadığı için şampiyonlar liginden elenmiş olup, aynı zamanda süper lig de de liderin 6 puan gerisindedir. özellikle ligin 2. yarısından itibaren çoğu takım kadrosunda ki rotasyon probleminden dolayı sıkıntı yaşayıp takviye yapmak zorunda kalmaktadır. fenerbahçe ise bu sezon kadro derinliği sağlamasına rağmen bir türlü ritim bulamamış olup kabus gibi bir sezon geçirmektedir. kabaca bakacak olursak aslında kadro derinliği kağıt üzerinde geniş rotasyon demek oluyor olsa da aslında kadro derinliği denilen şey sadece geniş rotasyon demek değildir. baktığını zaman fenerbahçenin mevcut kadrosunda 3 tane santrafor bulunmakta fakat bir türlü gerekli derinlik ve istikrar sağlanamadı. bu derinliği ve rotasyonu hangi oyunculardan oluşturduğunuz da oldukça önemlidir. başakşehire baktığımız zaman aslında çok derin bir kadrosu yok fakat her mevkide 2 oyuncu bulunduruyor olmalarına rağmen ligin tozunu attırıp lider olmuşlardır. bunun en temel sebebi ise kadro derinliği denilen şeyi çok doğru ve izole bir şekilde oturtmuş olmalarıdır. kadrosunda bulunan her oyuncudan neredeyse fayda sağlayan istanbul medipol başakşehir futbol takımı yıllardır süregelen istikrarlı performansını bu sene taçlandırmaya çok yakın. futbolda kadro derinliği yukarıda belirttiğim gibi evet çok önemlidir fakat kadro derinliği sadece bir mevkiye birden fazla oyuncu almakla değil, aldığınız oyunculardan ne denli performans aldığınız ile alakalıdır. eğer bir mevkiye 3 oyuncu transfer edip hiçbir verim alamazsanız, devre arasında mecburen o mevkiye bir transfer yapmak daha zorunda kalırsınız ve o diğer 3 transferin hiçbir anlamı olmamış olur. kadro derinliği sağlanırken buna da çok dikkat etmek gerekmektedir. işte futbolda kadro derinliği denilen şeyin önemi bu şekildedir.

0

en az. 22 kişi olur odaa altyapıdan hazir larda. vardır tabiki

0

futbolda kadro derinliği elinizde alternatif olması demektir. futbol da kadro derinliği aslında 3 kulvar da mücadele eden takımlar için son derece önemlidir. bu dünyanın hangi yerine giderseniz gidin değişmez bir kuraldır. eğer kadronuzda derinlik varsa bazı maçlar da ara sıra rotasyon yapabilirsiniz, sakat veya cezalı oyuncularınız olduğu zaman da sıkıntı çekmemek için elinizde o bölge de oynayabilecek başka bir oyuncunuzun olması sizin kadro derinliğinizin nasıl bir seviye de olduğunu gösterir. sonuçta 7-8 aylık bir futbol sezonunda elbette sakat cezalı oyuncularınız olabilecek o yüzden sezon başı kadro kurarken takımlar bu derinliği de oluşturmalı ilerleyen haftalar da yaşayabilecekleri olası sıkıntıların önüne geçmelidir.

0

futbolda kadro derinliği denildiği zaman sakatlanan oyuncunun veya cezalı duruma düşen oyuncuların yerine oynayabilecek hatta sakatlanan veya cezalı duruma düşen oyuncuyla aynı kapasiteyi sağlaması ile oluşan kadrolara kadro derinliği var denilebilmektedir.