0

yaratıcı forvetler ummadık anlar da şut çekerek, rakibi bire birlerde eksilterek, bitirici vuruşlar yaparak, doğru pozisyonlar alarak, golü koklayarak diğer oyunculardan ayrı bir kefeye konulan isimlerdir takımlarda,hiç yoktan maçta görünmeseler bile her zaman tehdit unsuru oluşturarak rakibe korku salan büyük futbolculardır.cristiano ronaldo sürekli çalışmanın en büyük eseri, nerede ne zaman napacağımı kimse kestiremiyor.ligin ilk sekiz haftasında golü asisti yoktu ama bir açıldı pir açıldı, büyük futbolculara önlem olarak iki kişiyi başında tutturuyorlar ve bu o oyuncunun takım arkadaşlarına boşluklar açması demektir.lionel messi, neymar,kylian mbappe, marco reus, franck ribery, gareth bale, dimitri payet, sergio aguero, robert lewandowski, arjen robben, luka modric,toni kroos, luis suarez, roberto firmino,sadio mane,antoine griezmann gibi günümüz futbolunun aktif isimleri örnek de verilebilir.fenomen ronaldo, ronaldinho,andriy shevchenko,filippo inzaghi, michael owen geçmişlerden akla kalan isimler.

0

futbol da yaratıcı forvet adı üstüne yaratıcı yani creative olan forvete denir. bu yaratıcı forvet tanımında ki bir oyuncudan beklenen şeyler aslında futbolda bir 10 numaradan beklenen şeylerle kısmen aynıdır diyebiliriz. örneğin yaratıcı olan bir forvet oyuncusu kapalı bir defans hattına karşı delici özelliği olan, çözüm üretebilen ve bunları doğru uygulayabilen forvetlere denir. mesela günümüz futbolunda bu tanıma uyan oyunculara bir örnek verecek olursak, tottenham forması giyen harry kane'i örnek gösterebiliriz. harry kane, özellikle kapanan savunmalara karşı uzaktan çıkardığı şutlar veya dikine sürdüğü toplar ile son derece etkili olabiliyor. bunlara ek olarak harry kane aynı zamanda iyi servis yapabilen takım oyunu oynayan sadece gol atmaya odaklanan bir oyuncu değildir. yaratıcı forvete bir örnek daha verecek olursak bu pierre emerick aubameyang olabilir. arsenal forması giyen gabonlu yıldız oyuncu, hızı ve sürati ile dikkat çekip yaratıcılığını bu şekilde kullanıyor. patlama gücü olan forvetlerden aubameyang bir anda topla birlikte yaptığı dribblingler ile rakip savunmayı yıpratıp son vuruş becerisi ile de skor üretebilen bir forvet oyuncusudur. günümüz futbolunda yaratıcı forvetlere verebileceğim örnekler buyken, yaratıcı forvet tanımı da bu şekildedir.

0

futbol da yartıcı forvet demek daha çok gol atmaktan fazlasını yapmalıdır. gol atarken hiç akıllara gelmeyen yerlerden şutlar çekmeli hiç beklenmedik gollere imza atmalı.