0

suni sancı 12 saat geçip de doğum yapamayan kadınlara verilen sancıdır. bu sancı normal ilaç olarak seruma katılıp kadına verilir .bazen de damar yolundan direk verildiği oluyor bir tane kadın gelmişti mesela 12 saat geçmesine rağmen hala doğum yapmadı için buna suni sancı vermişlerdi .suni sancı doğumhaneye gelen bir kadında açılmalar olduğu zaman ve doğum ilerlemedi zaman verilir. suni sancının verilmesinin sebebi sezeryan olmadan normal doğumun gerçekleştirilmesidır. suni sancı alan kadınlarda yavaş yavaş başlanır ve sancıları arttırılır.suni sancı sayesinde kadın enfeksiyon kapmaz ve normal doğuma devam eder.kadına oksitosin verilir damar yolundan öyle sancıları başlar.

0

kadınların doğumları yaklaşınca rahimlerin de belirli bir açılma oluyor ve artık doğumun olması gerekiyor ancak sancı olmadığı için doğum gerçekleştiremediği zamanlarda suni sancı verilerek doğum gerçekleştirilmeye çalışılıyor.

0

kadınlar doğumları yaklaştıkları zaman amniyotik sivilari geliyor ve belli bir açılmaları oluyor. bu kadınlar doğumhaneye geldiklerinde normal doğum olmak için yatıyorlar ve doğum 12 saat sonra açıklık devam etmediği zaman yani belli bir süreden sonra doğum ilerlemedigi icin suni sancı veriliyor . daha kolay ve kısa sürede doğum yapmaları gerçekleşiyor. eger ona ragmen kadın doğum yapamiyorsa sezeryana alınıyor.bazı kadınlar belli bir süreden sonra doğum açıklığı olmuyor ve kaslarını gevşetip doğuma yardımcı olması için induzyonla suni sancı adını verdiğimiz ilaç uyglaniyor. eger biz bu sancıyı vermezsek kadından amniyotik mayi geldiği için enfeksiyon kapma riski oldukça yüksektir.

0

sancısı yetersiz, açılması az olan ya da olmayan günü geçen doğum hikayelerinde kullanılan yöntem. her insanın vücudu kendi eşiğine göre sancı üretir ona göre oxitosin salgılar . fakat sunni sancı dışardan bir müdahele olduğu için sancı eşiği düşükse açılma kolay olabilir ama yüksekse açılma yavaş ilerler ve işkenceye dönüşür. böyle durumlarda ben fazla beklemeden sezaryen öneririm zaten kadın doğum sonrası yeterince farklı sorunla baş etmek zorunda kalacak bu kadar yormaya gerek yok. doğum başladıktan sonra yapılan sezaryenler de zaten bebek için en ideal zamandır. onun dışında bebek sürekli kontrol altında tutularak son dakikaya kadar sancı beklenmeli mesela benim ilk 5 cm açılmam da hissetmedim zaten ilk iki buçuk santim açıklık iki hafta sürdü sadece bel ağrısı duydum. doğumdan iki saat öncesine kadar hala sancım yoktu doğumhane de sancı odasında iki saat sancı bekledim suyum çoktan gelmişti. sonra nst yavaş yavaş yükselmeye başladığında bi anda 7 cm oldum sonrası kemiklerim üstünde filler tepinir gibi geçen iki saat. bu bile bana yetti yandaki kız 16 saattir sunni sancı çekiyormuş neler çekti allah bilir.

0

ilk doğumumda şükür kendi sancım geldi . suni sancı normal sancınin 2 katı kötüymüs o yüzden çok korkuyorum şuan 37 haftalik hamileyim umarım bunda da gerek kalmaz. sancısı olmayam hamilelere verilen yapay sancı demek.

0

suni sancı dışarıdan verilen yapay sancıdır. daha çok gebe kadınlara verilen ve doğurmalarına yardımcı olmak için verilen bşr işlemdir.