0

firmanın veya şirketin geçmişine varsa internet sitesi,gazete vb. haberlere bakılır şirketin son durumu geçirmis olduğu birikimler

0

eğer istersen firmanın olup olmadığını ticaret sicilden bakabilirsin.
eğer firma teslimat gibi problemler hakkında bilmek istiyorsan ve online satış yapmıyorsa firma ismini yazıp sonuna şikayet ekle şikayet sitelerinde gerekli bilgilere ulaşacaksın.

0

genelde müşteri yorumları dikkate alınarak bilgi toplamak en sağlıklısı çünkü kendi reklamlarında olduğu gibi olamıyorlar bazen.

0

kendi sitesine bak alışverş yaptığı dükkanlarla kişilerle görüş reklamlarına bak

0

öncelikle web sayfasına bakılır doyurucu mu yoksa eksikmi geriye dönük referanslar kontrol edilir bazı firmalarla iletişime geçilerek feedback alınır eğer kafamıza yattıysa bu firma ticarete uygundur ama tabikide gene şans belli olmaz.

0

o firmanın geçmişte yaptığı ticaret geçmışıni kontrol ederim

0

daha önce ne tür firmalarla çalışıp çalışmadığına ve yaptığı işlerin güvenirliğine bakılır.

0

üretim yapılıyor ise ürünler nasıl üretim sürecinden geçiliyor. veya lojistik anlamda hizmetleri nasıl. işçilerine davranışları nasıl. şirketi bir insan gibi düşünmek gerektiğine inanıyorum . insana değer vermiyorsa onunla ticaret yapmayı bırak sohbet bile yapılmaz.

0

müşteri memniyetiyle ilgili bilgiler toplarim formlara yorumlara bakarım yaptıkları işleri takip ederiz müşteri ile iletişime geçerim

0

o firmanın müşte4i memnuniyetine bakılmalı ve geçmiş ticaretlerinde llumlu bir sonuç,aksaklık olup olmadığını kontrol etmek
daha sonra bunlzri yaptığımız zaman yüzyüze konuşup nasıl biri olduğunu öğrenmek

0

en önemli olarak müşteri memnuniyeti sonrada ürünün kalitesi ne zamandan beridir kurulduğu .

0

yaptığı geçmisteki islerine ve gelecekle ilgili projelerine ve iş yaptığı kişilere yaptığı işlerin kalitesine ve müşterilerinin memnunyet derecelerine bakarım

0

ticaret yapmakta en önemli hususlardan biri ticaret yaptığın kişinin veyahut şirketin güvenilir olmasıdır. her iki tarafta birbirlerine güvendiği takdirde iletişim ve alışveriş de aynı oranda olumlu gerçekleşir. ticaret yapılacak kişi iyice araştırma yapılması gereklidir. özellikle de daha önce yapmış olduğu alışverişlerden bu kişiyle ilgili izlenimler öğrenilmelidir. esnaf arkadaşları ile kişi hakkında konuşulmalı, bilgi alınmalıdır. internet aracılığı ile şirket araştırılmalı ve değerlendirilmeler gözden geçirilmelidir. teknoloji çağında olduğumuz için bunu forumlardan gerçekleştirmek mümkündür.

0

ilk internete tarihi yaptığı işlerı kalite güvence belgeleri referansları kontrol edilmeli. eğer ufak bir firma ise direk adresine gidilmeli etrafındaki esnaflara çalışan kişilere sorulmalıdır.

0

kesinlikle iyice araştırılması gerekir. müşteri çevresi, kimlerle iş yaptığı araştırılmalıdır. kar zarar durumu incelenmelidir. elde ettiği gelirlerin ana faaliyetinden mi geldiği araştırılmalıdır. güven veren bir firma mı, işleri zamanında ve belirttiği kalitede yapıyor mu bakılmalıdır. denetimden geçmiş bir firma ise kesinlikle denetim raporu ayrıntılı bir biçimde incelenmelidir. kamu araştırma platformunda ismi geçiyorsa oradan mali tabloları incelenebilir. bağımsız denetimin amacı zaten sizin gibi kullanıcılara bilgi vermektir. eğer çok büyük bir iş ise özel amaçlı denetim istenebilir. uzun ve zor bir süreçtir. bilgi sahibi insanlarla iş yapılırsa kazanç artar, aksi bir durumda batırır bile.

0

ticaret ülkeler arasında ve kişiler arasında maddi alışverişi anlatan karşılığında bir şeyler alınıp verilen bir durum sonunda ortaya çıkan endüstriyel durumu anlatmaktadır. rastgele bir alışveriş ve ticaret durumu taraflardan birisinin olumsuz bir yönünün olması durumunda olumsuzluklara sebebiyet veren bir durumdur. firmalar arasında bilgi topluluğunun olması gerekmektedir ticaretin sağlıklı bir şekilde gidebilmesi için bilgi toplanması gerekiyor. bu bilgide ticaret yapan firmaların birbirinden artan durumları yorumlayarak elde edilebilir.

0

ticaret yapılacak firma ile ilgili bilgi toplamak için internette araştırma yapabilirsiniz.bu firma ile önceden ticaret yapmış insanların görüşlerini alabilirsiniz.internet sitesi var ise internette whois yazarak domain ne zaman açıldığını vs. görerek şöyle bir kanıya da varabilirsiniz.site eğer yıllanmış bir siteyse yani firma ise gerçekten güvenerek ticaret yapabilirsiniz.ama eğer ki yeni kurulmuş bir firma ise ticaret yapmanızı pek tavsiye etmem.ne olacağı belli olmayan firmalara dikkat ederek firmanın gelir ve giderlerini elde edebilirseniz inceleyerek ne kadar gelir ve gideri var ona göre ticaret yapabilirsiniz.

0

firmanın yaptığı , yapacakğı işlere bakarsın. zamanında var ise ğer yapmış olduğu hatalar hakkında bilgi edinirsin, yani bir nevi güvenilirliği test edersin.

0

yok yaw yok ama hayir bil sonra bana sana nsnsj

0

internette bulunan forum sitelerindeki kullanıcı yorumlarına bakılır. firmanın özgeçmişi varsa oradan bilgi toplanır.