0

daha önce yaptığı ticaret işleri araştırılır banka ödemeleri ticaret sicili ve sirketin nekadar süre ile yaptığı iş dalındaki tecrübesini bakılır daha önce iş yapmış olduğu yerlersen referans alınabilir.

0

internetten ticaret yapılacak firma hakkında yazılan yazılar açılan konular ve şikayetlere bakarım. yüz yüze görüşürüm. kullanıcı yorumları da benim için çok önemlidir.

0

cevap verilen sorulara düzgün cevap verilmeli ve saygılı imla kurallarına uyulmalıdır.

0

ticaret siciline bakılabilir. ticari işletmeler mersis numarası gönderiyorlar mesajlarda falan görmüşsünüzdür. ticaret sicilinden mersis numarası ile bilgi alabilirsiniz

0

ilk başta firma olması için sermaye olması lazım sonra ortaklar çok iyi ya ticaret bilicek ya da ticareti bilen iyi elamanlar almalı

0

ticaret pek çok insanın ekmek kapısı olduğu bir alandır. milyonlarca kişinin umut bağladığı bir alanda risk büyüktür. çünkü paravan şirketlerin varlığı ve bir bir sorun çıkartan firmaların varlığı dolandırıcı bir yönde hareket eden kişilerin var olması pek çok sorunun ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. bilgi toplamanın pek çok yolu var gelişen dünya da ve ekonomi sayfasında en önemli yöntem farklı firmalardan bilgi toplamak, birbiri ile tıcaret yapan firmalar arasında alışveriş yaparak bir sirkülasyon sağlamak. diğer yöntem ise internette bilgi sörfü yaparak yorumlara dayanarak bir tavır koymak.

0

ilk önce şirketin geçmişini iyice araştırmak lazım. daha sonra çalışanların bilgilerine bakıp incelemek lazım. hiç bir suç gözükmüyor ise o zaman biraz daha araştırıp şirketin kaç yılında kurulduğuna bakılmalı. şirket eski ise güvenilir olma olasılığı çok daha yüksek olur. çünkü 1 yıllık şirket dolandırıcı olabilir. çünkü daha yeni açılmış. ama 10 yıllık bir şirket daha güvenilir olur. çünkü 10 yıldır şirket hala açık ise demek ki güvenilir bir şirket ki hala açık. daha sonra ilk başta ufak ticaretler yapılmalıdır. iyice şirkete güvendikten sonra biraz daha bütçeyi artırıp ticaret yapılır. tam güvendikten sonra artık büyük işler yapılabilir.

0

öncelikle kişinin ödeme gücünü bakmasına ve para gücünün olup olmadıgına bakmak lazımdır ve eger gücü varsa ve borcu yoksa o kişi ile ticaret yapılabilir

0

ticaret odasından geçmiş sicil kaydına bakılabilir. ihracat ve ithalat hacimleri arastirilabilir. iç piyasa çalışmış olduğu iç piyasa firmalariyla irtibata geçerek hakkında guvenilirligi arastirilabilir. bankalara ödemeleri çek senet alımları hakkınfirmanın olduğu ildeki ticaret odası ve firmanın kayıtlı olduğu vergi dairelerinden sorgulama yaptırılabilir. ayrıca yasal adresine gidip gerçekten firmanın olup olmadığı kontrol edilebilir. varsa telefon numaraları da aynı şekilde kontrol edilebilir. çalıştığınız bankalardan da şirketin aktif olup olmadığını sorabilir ve son zamanlarda bankalarda işlem yapıp yapmadığına bakılabilir

daki tahsilatları sorgulanabilir. firmanın sahip olmuş olduğu mal varlıkları göz önünde bulundurularak ticaret hacmi tespit ettirilebilir.

0

internetten daha önce ticaret yapmış kişilerin görüşleri okunabilir

0

rekabetin yogun bisr sekilde yasandigi gunuzmuz dunyasinda islermelerin basarili olmalarinin bir yoluda ihracatttir ancak musteri sayisinin urun ve firma sayisinin neredeyse sonsuz oldugu ulislar arasi pazarlarda basari olmak ve yogun rekabete karsi ihracahi gerceklestrmek icin urun ve pazarlama odakli calismak pazar arastrmasi yapmak onem tasimaktadir.firmalarin ihracata yonelik oazarlama staretesjisini olustirma icin pazar arastirmalari yapmalari pazar bilgileri pazarla iliskiler hedsf pazardaki alicilar tedarikciler fiyatlar ticari duzenlemeler ve is mevzuatinkonusunda arastirma yapilmalidi

0

önce detaylı bir araştırma yapılmalıdır.
bilgisi dahilinde bir ticari firmaya yatırım yapılmalıdır.
firma açma için gerekli tüm bilgiler araştırılmalıdır.
firmayı gelecekte nereye taşıyacağı belirlenmelidir.

0

bu cok kolay en guveniliri referanslariyla konusmaktir hatta en iyisi ortak calistiginiz bir firma varsa ortak calismaktan kastim sizinde urun versiginiz onlaeinda urun verdigi yada herhangi bir ticaret eylemi o firmayla konusabilirsiniz size yalan soyleyemez odemeleri nasil urunleri nasil herturlu bilgi alinabilir.birde teknik acidan arastirma istiyosaniz bankalarsan ve vergi daire lerinden borcu yoktur belgesi isteyebilirsiniz ticaret sicil gazetesi alinabilie ortaklari ve sirket yapisi arastirilabilir.birdeb getirdikleri belgeler orjinal mi onlara bakin tabi en etkilisi gidip firmanin bi personeliyle sanki orda ise girecekmis gibi yapip maasini zamaninda alip almadigini calistigi firmadan memnun olup olmadigini hatta haklarinin tamamini alip almadigini sorarsaniz nasil bir firma oldugu aciga cikar.

0

önceden hangi firmalarla yicaret yapmış on bakmak lazım ve güvenikirmi diye ticaret yapan firmaya sornak lazım.

0

öncelikle piyasa araştırması gerek sosyal mecralardan hem de sosyal iş veya arkadaş çevresinden görüşlerle sağlanmalıdır. güvenirliliğine kanaat getirilmelidir.

0

ticaret yapılacak firma hakkında bilgi toplamak için özel olarak kurulan istatistik ve araştırma kuruluşları bulunmaktadır. büyük firmalar genellikle bu alt firmalarla anlaşıp bu alt firmalara ticaret yapacağı kuruluşları araştırtıp bilgi edinirler. bu araştırmalar sonucunda firmaların alım sorumluları ve satış sorumluları bir araya gelerek alt firmanın verdiği raporu incelerler ve bunun sonucunda ticaret yapacak oldukları firma ile ticaretin ne kadar doğru olduğunu ve ne kadar ticaret yapılırsa daha karlı olacağını tartışırlar ve çıkan sonuç doğrultusunda ticaret yaparlar, ticaret yapmazlar veya minimum düzeyde ticaret yapma sonucuna varırlar.

0

bir emlak danışmanı varsa onu sorulabilir yada kendiniz google ile araştırma yapabilirsiniz.

1

firmaların bazıları durt dışı yurd içine dikkat edilebilmektedir bir kulu olması daha iyi ve güvenlidir tanılmış olmalıdır.

0

yurt dışı işleri mesela pazara girş desteği fabrikanın heyeti olması lazımdır

0

vereceği referansları kontrol ederim ticari anlaşma yapalım ve şimdiye kadar yapmış olduğu işlerdeki müşterilerinin memnun olup olmadıklarını kontrol ederim yıllık gelir düzeyini kontrol ederim verdiği hizmetin kalite sınıfını kontrol ederim