0

telefonla fazla oynamamak.parlaklık ayarını düşürmek.wifi,mobil veri,internet paylaşımı açık ise çabuk tükenir telefon pili.ayarlardan izinlerden uygulamaların pil durumuna bakıp fazla pil harcayan uygulamarı devre dışı bırakabilirsin.

0

akıllı telefon kullanıyorsan bunun için yapacak birşey yok internet lazım oldukça açılır ekran parlaklığı da azalırsa bir müddet uzatılabilir

0

telefonunuzun pil omrunu uzatmak icin,guc tasarrufunda kullanin,bir de duzenli bir sekilde sarj islemini gerceklestirin.

0

telefonun pil ömrünü uzatmak için genellikle benim de çok yaptığım bir şey akşam yatmadan önce telefonumun bütün her şeyini çıkarıyorum ve sabaha kadar en azından dinlenmiş oluyor. eğer ki telefonlarımızı sürekli sabahtan akşama kadar 24 saat sürekli kullanırsak ve sürekli açık kalırsa telefon gerçekten pil ömürleri çok az alabiliyor. en azından böyle yaparak pil ömürlerini birazcık artırabiliriz diye düşünüyorum açıkçası böyle yapıyorum. başka bir yöntem ise pil ömürlerini daha fazla yapmak için sürekli şarja sokmamak gerekir sürekli telefonunuzu kullanmamak gerekir açıkçası eğer ki bilgisayarımız tabletimiz varsa onlardan en azından 5 veya 6 saat girebiliriz.yoksa telefonlar gerçekten de aşırı bir şekilde dil ömrü az alabiliyor ve sürekli pil seviyesi düşebiliyor o yüzden de çok dikkat etmek gerekir aslında en azından telefonunuzu 4 sene 5 sene kullanmak için gerçekten bu yöntemler çok önemli diye düşünüyorum.genel anlamda pil ömrünü telefonun pil ömrünü uzatmak için bunlar yapılabilir tabii ki de aşırı bir şekilde kullanmak en fazla zarar veren telefonlara pil ömrünü azaltan nedenlerden biri o yüzden de aşırı bir şekilde kullanmamak gerekir.

0

yani ben telefonun pil ömrünü uzun tutmak için her zaman ekran ayarlarını ışığını kısıyorum. en azından şarjım geç bitmiş oluyor. başka yaptığım bir şey yok. bir de telefonumu sessize alıyorum. gerçi onu şarjda hiçbir alakası yok. zaten benim telefonumun şarjı çok çabuk biten bir şarj orada devamlı ben sabahtan ,akşama kadar sorumani'de takıldığım için ondan dolayı bence çok çabuk bitmesi normal yani.

0

telefonun pil ömrünü uzatmak için genelde arka plan kullanılmayan uygulamaların kapatılması gerekiyor. ekran ışığını full açmamak gerekiyor . sürekli tuş kilidi açıp kapatmamak gerekiyor . telefon iyice kapanmadan sarja takmayın derler ama benim tanıdığım telefoncular bu konunun alakası yok diyor . sadece full doldugunda hala sarjda durmaya devam etmemeli.

0

öncelikle telefonun pil ömrünü uzatmak için çok telefonla uğraşmamalıyız ve gereksiz uygulamaları telefona zarar verecek uygulamaları telefonumuza yüklememeliyiz. ve zarar veren sitelere virüs bulaştıran sitelere asla girmemeliyiz, daha sonra telefonun pil ömrünü uzatmak için şarjımız tamamen bitmeden telefonu şarja takmamalıyız bir yerde okumuştum; şarjımız tamamen bitip telefon kapandığında öyle şarja takmalıyız mesela şarj yüzde yirmi %50 iken şarja taktığınız zaman telefonun ömrünü kısaldığını duymuştum.