0

insanın göz zevkine göre değişebilir fakat benim tercihim benzer renkler ile uyum içerisinde olan bir sadelik olmasıdır.

0

açıkçası bu sorunun cevabı kişiden kişiye göre değişmektedir. kimisi ev dekorasyonu tercih ederken kimisi ise sadelikten yana oluyor. ben ise ikisi arasında kalıp sade dekorasyondan yanayım. mesela evde öyle abartılı şeyleri çok fazla sevmiyorum ben. biraz gereksiz geliyor bana bu tür olaylar. göze hoş gelmesi kesinlikle önemli fakat göze hoş gelsin derken göze sokulmasının hiçbir anlamı yok bende. oda tasarımı ve banyo tasarımına değinelim mesela. banyo tasarımı benim için çok önemlidir çünkü en çok vakit geçirdiğim yerler arasında orası yer alıyor. uzun süre duş aldığım için ve tuvalette genelde telefonla oyalandığım için girdim mi kolay kolay çıkmıyorum. bundan dolayı orasının bana göre göze hoş gelen bir tasarımı olmalı. bence banyo tasarımda daha çok siyah tonları kullanılmalı ama bu kop koyu siyah değil tabi. tonlarından bir tanesi olabilir. fayans çok önemli banyo da. o yüzden yerlerin ve olabiliyorsa duvarların yarıya kadar fayans olması göze hitap eden hoş gözüken bir tasarım olabilir. gene aynı şekilde oda dekorasyonu da benim sadelikten yana olduğum yerlerden. oda da kesinlikle aşırılıktan kaçınılmalı. sonuçta her dekorasyon abartılı böyle şaşalı olmak zorunda değil. ufak bir dokunuşta bir dekordur. oda da bana göre 3 temel öge olması ve bunların oda içinde paylaşım alanları önemli. yatağın konumu, dolabın konumu ve televizyon. bu 3' lü oda içerisinde güzel paylaştırılsa zaten gerisi nereye konsa cuk diye oturuyor. aynı zamanda oda rengi iç açıcı renkleri taşımalıdır bana göre. ben mesela açık mavi tonlarını tercih ediyorum kendi odamda buda benim içimin aydınlık olmasını sağlıyor. aynı zamanda odanızın bence dekorasyonundan daha çok güneş görüp görmediği daha önemlidir. güneş giriyorsa sıkıntı yok. salonun tasarımına veya dekorasyonuna gelecek olursak salon evi belli eden bölmedir. salonda biraz gösteriş olabilir fakat gene buda dozunda olmalı kesinlikle abartıya kaçılmamalı. salonda bir l koltuk olduğu zaman 1 puanı oradan kapıyorsunuz bence. hem sade bir görüntü sağlıyor hemde koltuk tasarrufu yapmanızı ve alandan tasarruf etmenizi sağlıyor. bunun yanı sıra eskiden olan vitrinli yemek takımları artık kullanılmamalı bence çünkü hem modası geçti hemde çok gereksiz yer kaplıyorlar. onun yerine salona orta sehpa koymak çok daha mantıklı. yemek yemek için de mutfak kullanılabilir eğer yeterli alanınız var ise. avize seçimi de çok önemlidir salon için. abartılı olmayacak biçimde renk uyumu sağlanarak, sade tasarımlar kullanılabilir veya hiç olmadı abajur tercih edilebilir. halı seçimi de gene aynı şekilde göze hitap eden bir şey olduğu için oldukça önemlidir. halı seçiminde olabildiğince tek renk olmasına ve salonu komple kaplamamasına dikkat ediniz ama parça parça yani şu ufak halılardan da 3-4 tane kullanmayınız. salon da gerçekten kötü bir görüntüye sebep oluyor. en son olarak da perde seçimi. perde seçiminde ise artık bu uzun perdeler yerine kısa perdeler daha sade ve salonunuza yakışan modellerdir. store perdeler daha iyi olur.

1

ev dekorasyonu yaparken kesinlikle fazla aşırı derecede bir dekorasyon stilinden asla hoşlanmıyorum. öyle saray stilim mobilyalar aşırı yüksek ve parlak koltuk takımlarından asla hoşlanmıyorum ve evimde kesinlikle bu şekilde biz dekorasyon şekli uygulamam. her zaman gözünü fazla yormayacak ifade eşyalar kullanmaya çalışırım. gözümü rahatsız edecek aşırı derecede cafcaflı renkler ve fazlaca küçük incik boncuk evin içerisinde biblolar vesaire görmekten çok hoşlanmıyorum. zaten bunları temizlemek de aşırı derecede zor bir hal alıyor tozlandıkları zaman. o yüzden ben rahatıma düşkünüm evimde az eşya olmasını isterim ki bir temizlik yapacağım zaman rahatlıkla evimi temizleyebileyim.
özellikle son zamanlarda yeni gelinler gerçekten bu ev dekorasyon işini çok fazlaca abartıyorlar böyle altın varaklı dekorasyon ürünleri koltuklar, aşırı derecede süs eşyaları gerçekten o şekilde evlere gittiğim zaman ruhum daralıyor ve boğulduğumu hissediyorum. ben kesinlikle evimde sadelik taraftarıyım. gösteriş budalası olup abartıdan hoşlanan bir insan hiçbir zaman olmadım bu saatten sonra da olabileceğimi zannetmiyorum.

0

genelde sade şeyleri sevmişimdir ama evinde de dekorasyon isterim ama onda da sadelik kullanmak isterim ayni zamanda da çeşitli aksesuarlarla süslemek de isterim

0

vallahi ben her zaman sadelikten yanayım. tabii ki ev dekorasyonları kullanabilirim ama çok abartılı olmasından hoşlanmıyorum. çünkü göz yorduğunu düşünüyorum. inşallah bir gün evim falan olursa sade bir evim olur herhalde benim.. çünkü fazla dekorasyon kullanmayı sevmiyorum öyle ışıltılı renkli şeylerin insanın gözünü yoğurduğunu ve fazla abartı olduğunu düşünüyorum. bazıları evini süslemek için çok abartıyor eline geçen her şeyi dekorasyon olarak kullanıyor bence bunlara gerek yok sonuçta ev yani orası insan kendini ferah hissetmeli..