0

toplumun sorunları saymakla bitmez. toplumun birçok sorunu vardır bunun en önemlisi bence düşüncelere saygısız olmak. kendimizden farklı düşünen bir insan gördüğümüz zaman hemen o insanı dışlarız, o insanı sevmeyiz. insanların genelinde bu var sanki herkes aynı düşünmek zorundaymış gibi davranırız. bundan hariç insanların birbirine saygısı yok, sevgisi yok. hemen her durumda zıt tepki verıyoruz insanlarla anlaşmak yerine şiddete başvuruyoruz. oysaki insanlarla anlaşmak varken kavga etmenin ne gereği var. toplumumuzun bir arada olması için öncelikle ortak duygulardan hariç bizi bir araya getiren tüm duyguları sahiplenmek gerekiyor. o duygulara değer vermek gerekiyor. toplumda saygı, sevgi çerçevesi olursa daha iyi yaşarız insanları kınamak yerine farklılıklara açık olursak daha mutlu oluruz.

0

toplumumuzun en büyük sorunu bence bilgisizlik araştırmaya heves etmemek kendi rahatına düşkün ve din gibi kavramları sadece yaşlıların öğrenmesi gereken şeyler olarak nitelendirmek yani topluma en başta iyi bir dini eğitim vermeli küçük yaştan itibaren bu olmadığı takdirde o çocuklar büyüdükleri zaman her suça ulaşabiliyorlar bunu engellemek adına küçük yaştan itibaren verilmeli dini eğitim daha sonra daha ileri dönemlerde bu eğitim giderek ağırlaştırılması ve tam bir müslüman ve tam bir ahlaklı bir insan yetiştirilmeli.

0

toplumda sorundan cok ne var ki. her yer anlayissiz, cikarci insanlarla dolu. hepimiz istiyoruz anlayisli guzel bir ulkede yasamayi ama malesef herkes buna ozen gostermiyor. insanlar hep kendi cikarlarinin pesinde. kimse kimseye yardimci olmak istemiyor. hep kotuluk pesindeler. dolmuslarda olsun, hastanelerde olsun, baska yerlerde olsun anlayissizlik diz boyu. bu sorunlarin hepsi sistemlerden ve insanlarin anlayissiz tavirlarindan kaynaklaniyor. cok zor yani bilmiyorum ne olacak halimiz hic aklim almiyor.