0

umut bu .gerçekleşmesini dilediğimiz güzel şeyler.bazıları gerçekleşir bazıları çok abuktur olmaz bazıları uzun vadede gerçekleşir.pandoranın kutusunda tek kalan şeymiş umut.o olmadan zorluklar kötü günler zor şartlar nasıl atlatılır.son nefesime kadar umut etmeye devam ederim.kendimle çocuklarımla sevdiklerimle ilgili güzel beklentilerimin sonu hiç gelmeyecek

1

insanın umutları gerçekleşir mi bilmiyorum ama gerçekleşmesi için herkes elinden geleni yapmak zorunda diye düşünüyorum. herkes kendi ailesi için çalışmalı ve yapabileceğinin en iyisini yapmalıdır. öncelikle hayallerimizin gerçekleşmesi yaşadığımız ülkenin ekonomik koşullarıyla alakalı olduğu için, bizler kendi gelirimizin dışına çıkamayacağımız için, umutlarımız, isteklerimiz maddiyata dayalı istekler ise bunlar dediğim gibi elimize geçecek, geçen para ile alakalıdır.
manevi isteklerimiz ise umutlarımızdır. hasta isek, iyi olmayı ya da hasta yakını isek, hastalarımızın iyi olmasını umut ederiz. inançlı insanlar maneviyatı dua ile sağlarlar. dualarda kabul olursa umutlar gerçekleşmiş olur.
boşuna bir şair dememiş; "umut fakirin ekmeğidir." hepimize afiyet olsun.

1

yani insanların umudu bazen gerçekleşebilir ,bazen ise gerçekleşemez. bu sonuçta bizleri bağlı olan bir şey değil, aslında bizlere bağlı da ama insanlar yani bazı insanlar hep engel olduğu için bazen bizden umutlarınızı falan gerçekleştiremiyoruz ama gene de umutlu olmaya çalışıyoruz. sonuçta bu dünyada umutsuz hiçbir şekilde yaşanılmaz. umut her zaman önemlidir. umudun gerçekleşse de ,gerçekleşmese de her zaman umutlu olup, güçlü durmal lazım. umudun hiçbir zaman kaybetmemen lazım diye düşünüyorum.

0

hiç olmayacak birsey vardır birde olabilme ihtimali olan birsey vardir umut ettiğin seyede bagli biraz ama hayat bu hayata inat umutlarımiz olmali ve onları kaybetmemeliyiz bence ne zaman ne olacağı hic belli olmuyor. asla olmaz dediğimiz sey bile olabiliyor