1

izmir'i çok bilmiyorum ama, cumhuriyet mitinglerinden ötürü sahil şeridini güzel diye biliyorum. rahmetli dayımın evi karşıyaka'da idi. orası da güzel ve elit bir yer diye biliyorum. alsancak'ı babam orada özel bir hastanede ameliyat olduğu zaman görmüştüm, güzel yerdi ama gezecek zamanım olmadıydı o sürede.

1

ben kendimi doğma, büyüme izmirliyim ve izmir'in her yeri gezilecek yer, söyle örnek verecek olursam. ilk önce alsancak, karşıyaka, bostanlı, mavişehir, inciraltı, bornova ,gaziemir optimum, konak, kemeraltı yani izmir'in gerçekten de gezilecek yeri çok yani istediğin her yere gidebilirsin. her yeri de gerçekten çok güzel zaten gittiğinde de göreceksin her yerinin gezilir bir şekilde olduğunu yani dediğim gibi her yerde güzel.

0

bir izmirli olarak buna bir çok cevap verebilirim, gezilecek en güzel yerlerinde öncelikle konağı söylemek istiyorum. deniz kenarında güzel bir kahvaltı edebilirsiniz veya akşam yemeğini aileniz ile yada kendiniz denize karşı yiyebilirsiniz. bunun dışında alsancak kordon'u da önerebilirim. namı diğer alsancak çimler. izmir' de bulunan herkesin en az 1 kere gittiği yerdir. ağırlıklı olarak gençler bulunur burada. gitarını alıp gelen gençleri müzik yaparken görebilirsiniz burada. veya kız arkadaşı ile gelen erkek arkadaşı ile gelen gençleri burada görebilmeniz mümkündür. tabiri caizse cıvıl cıvıldır özellikle yaz mevsiminde. bunun dışında güzelbahçe de izmirin elit kısmını kapsayan son derece cool bir yerdir. gene denize yakın olan bu yer gittiğiniz herhangi bir kafe de özellikle gerek çevresi olsun gerekse kültürü olsun konaktan tamamen ayrılıyor. burada eğer haftasonu giderseniz bir çok yerde göztepe bayrakları ve marşları görebilirsiniz. tamamı göztepe taraftarıyla kaplı olan bu semtte maç vakti insanlar için hayat adeta duruyor ve herkes göztepe maçını kilitleniyor.bunun dışında izmirin bir diğer yakası olan karşıya' da gezilecek yerler arasındadır. izmir'in en köklü en zengin ailelerinin bulunduğu bostan'lı semti gerçekten adım attığınız andan itibaren sizi farklı bir havaya sokuyor. insanların sizinle olan diyalogları olsun kafetaryalar da ki garsonların size ilgisi olsun sizi özel hissettiriyor, burada tek sıkıntı konak da yediğiniz yemeğe belki 20-30 lira verip çekilebilirsiniz fakat bostanlı da bu biraz daha tuzlu olabilir, 50-60 liraya makarna yerken bulabilirsiniz kendinizi :) bunun dışında en uzak durmanız gerek yer ise kesinlikle buca'dır. buraya dikkat edin girdiğiniz zaman, özellikle geceleri. gediz, çamlıkule, yıldız mahallesi gibi yerlerine gece belirli bi saatten sonra uğramamaya dikkat edin. izmir'in en kalabalık nüfusunun bulunduğu bu semt yaklaşık 800.000 insanı semtin de bulundurmaktadır. elbette burada üniversitelerin yer almasından dolayı genç ağırlıklı gidilebilecek bir çok yer vardır. buca da şirinyer de yer alan öğretmen evleri sokağı gidilip oturulabilecek bir yerdir. gene hasanağa bahçesi de gençlerin ağırlıkta olduğu bucalıların deyimi ile küçük alsancak çimleridir bucanın. fakat diğer yerlere oranla daha az gelişmiştir. sinema, gece kulübü kültürü yoktur. gece 2'den sonra her yer kapanır. o yüzden gelmeden önce 2 defa düşünmenizi tavsiye ederim.