0

bükemediğin bileği öpeceksin demek, bir konuda karşındaki kişiyi alt edemiyorsan, geçemiyorsan, ya da ondan daha bilgili değilsen, bu konu üzerinde daha çok tartışmayıp daha çok savaşmayıp, yenilgiyi kabul edeceksin demektir. bükemediğin bilek demek, karşıdaki insanın tecrübesi, bilgisi, herhangi bir konudaki yeteneği anlamına gelir. eğer ki o yeteneği geçemiyorsan, susacaksın ve haddini bileceksin dennek istenmektedir.

0

bir kişiyle inatlaşıyorsan ve karşındaki kişiyi bir türlü alt etmeyi beceremiyorsan onun gücünü kabullenmeyi bileceksin. bu konuda sadece kaba gücü kastetmiyorum. zeka olarak da mesela birini alt edemiyorsanız onun bu başarısını kabullenmeniz gerekir. mesela sınıfta 2 çalışkan öğrenci vardır ve bir tanesi ondan bir tık daha çalışkandır. sınıf içerisinde ikisi arasında sürekli bir rekabet oluşur. eğer diğer kişi onu geçip ondan daha çalışkan olamıyorsa onun çalışkan olduğunu kabullenmelidir ve o kişiye saygı duymalıdır. mesela izlediğim bir amerikan dizisi var. orada hapishanede yatmakta olan bir mahkum var ve mahkum o kadar zeki ki gerçekten onun ne yaptığını planlarını hiç kimse tahmin edemiyor. o mahkumu yakalaması için peşine bir özel polis veriyorlar polis de en az o mahkum kadar zeki ama hep ondan bir tık geri kalıyor. çünkü onun planlarını şifrelerini çözdüğü an o mahkum başka bir plana geçip oradan kaçmış oluyor ve o mahkumu bir türlü yakalamayı başaramıyor. ve daha sonra mahkumu yakaladığında onu tutuklayıp hapse göndermek yerine onun kaçış planını istiyor. çünkü kendisi de şirket tarafından sürekli tehdit ediliyor şirket sürekli ailesini ve çocuğunu öldürmekle tehdit ederek bütün pis işlerini o polise yaptırıyor. yani o polis bile onun zekasını kabul edip güvendiği için o mahkumun planını istiyor .çünkü o mahkumun gerçekten çok zeki bir plan yaptığını biliyor.

0

bukemedigin bileği opeceksin derken yani karşındakini yenemiyor veya bir konuda onu gecmek isteyip basaramadiysan senden daha başarılı olduysa tebrik edip kenara çekilmek lazım zorlamanin gereği yoktur.

0

gucun karsindakine yetmiyorsa zorlamiycan öpecen