0

adalet ve eşitlik toplumsal düzenin devamı ve toplumun bir arada kalması için önemli yapı taşlarındandır. biraz daha detaylı andıracak olursam, toplumun içerisinde eşitlik kavramı olmazsa yani bir nevi hindistan'daki gibi kast sistemi olursa, toplumsal kaynaşma olmayacağı için sınıflar arasında çekişme ve her daim toplulukta bir huzursuzluk yaşanacaktır.o yüzden bu huzursuzluk eğer ki gücü elinde bulunduran ya da gücü eline geçiren grup tarafından diğer sınıflara baskı ve cezayı yaptırım olarak dönecektir. oysaki toplumsal olarak eşitlik kavramı dengeli bir şekilde uygulanırsa toplum barışı dediğimiz,toplumun her fertleri arasında karşılıklı sevgi ve saygının var olduğu bir ortam oluşur. bu ortamda ise toplumun tüm fertleri kaynaşma içerisinde olur ve dışarıya karşı güçlü bir zincir gibi birbirine tutarak kolay kolay dağılıp , başka toplumların esareti altına girmez.adalet kavramı ise eşitlik kavramı tamamlayıcı ve onu kuşatıcı bir etkiye sahiptir.çünkü eşitliğin sağlanması için adil olmak şarttır ve adil olabilmek için de kanunların ve düzenin herkese karşı aynı hakları verip eşit muamele yapması gerekir. tarihimizdeki türk toplumlarına baktığımız zaman hiçbir zaman liderlerin kendi başlarına münferit bir şekilde davranma dıkları etrafındaki danışma meclisleri ve devletin ileri gelenleri ile koordinasyonlu bir şekilde davrandıklarını görebiliriz.hatta devlet yöneticilerine yeri geldiği zaman adalet ve eşitlik gereği kendi yakınlarına da aynı cezai yaptırım uyguladıkları ve bu şekilde de toplumun yani emirleri altındaki fertlerin güvenini sağlamlaştırırlarını görmekteyiz.

0

adalet ve eşitlik toplum için önemlidir. çünkü adalet olmasa ki varken bile herkes kendi adaletini kendi yapmaya çalışıyor o ayrı konu ama varken hiç değilse az da olsa korkan oluyor. eşitlik zaten çok önemli birsey kadın erkek açısından bu devirde erkek ne yapıyorsa kadında yapıyor eşit olmamız gayet normal ama hala bunu anlayamayan cahiller var tabi

0

adalet ve eşitlik toplumlar için çok önemlidir. çünkü herkes adaletli yönetilmek ister. çünkü kimsenin kimseden bir üstünlüğü yoktur. fakat hiç de öyle değil türkiye'de. adalet de yok eşitlik de yok gezi parkı'nda polise taş atanlar polis oluyor. 4 yıl okumuş öğretmenler atanamıyor. adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz, eşitlik denen hiçbir şey yok. her şey torpille dönüyor, mülakatlar çıkarıldı, torpiller kullanıldı. fetö zamanında zaten soruları dağıttılar. insanlar o yüzden atandığı yine polis oldular. hepsini görevden aldık diyorlar ama hala almadılar. adalet ve eşitlik türkiye'de olmayan iki önemli kavram.

0

bir ülkede adalet ve eşitlik olmalıdır. örneğin eşit işe eşit ücret almak gibi mesela. adalet olmazsa bir ülkede anarşi doğar. adalet olmazsa kargaşa olur. adalet mülkün temelidir. adalet olmazsa mülkte olmaz.

0

dünya'da adalet ve eşitlik gibi kavramların olması saçmalık. olmayan şeylerin tantanası yapılır her zaman ön plandadır ama bir sonuca varılamaz. hiçbir zaman eşitlik ve adalet bu gezegende yer edemeyecek. başka bir gezegende görüşmek dileğiyle :)