-1

bana göre seçilecek en iyi meslek son dönemlerde benim açımdan 2 ye ayrılmaktadır. bunlardan bir tanesi uçak ile alakalıdır. uçaklar zaten şuanda çok aktif olarak kullanılırken, gelecekte bunun ne denli bir hale geleceğini hepimiz tahmin etmekteyiz. bu sektör de hala yeteri kadar eleman yoktur ve bu işin parası çok ama çok iyidir. bir kabin amiri ortalama olarak aylık bulunduğu firmaya göre 4 bin ile 5 bin arası para kazana biliyor. bu para firmaya bağlıdır. kabin amirinin görevleri ve onda olması gereken özellikler şunlardır. bir kere kabin amirinin görevleri kokpit ile yani pilotların bulunduğu bölüm ile kendi kabini arasında iletişimi sağlamak onun görevidir. aynı zamanda kabinin de görevli olan insanların görevlerini kabin amiri belirler. aynı zamanda o kabinde görev yapan insanları motive edip onları daha iştahla işlerini yapmasını sağlamakta onun görevleri arasında yer olur. kabin amiri genellikle yolcular ile muhatap olan taraftır. onların istekleri ve şikayetlerini değerlendiren onlarla ilgilenen kabin amiri bunu yetkili birimlere iletip bu sorunların ve şikayetlerin giderilmesini sağlar. aynı zamanda bütün kabinde ki denetim işleri de gene kendisine aittir. aslında son derece yapılabilir ve kolay bir iştir. sorumlulukları fazla ama sorumluluk almaktan korkmayıp gerekli kriterlere sahipseniz bu iş tam size göre. peki bu kriterler neler kimler kabin amiri olabilir onlardan bahsedeyim birazda. bir kere mutlaka en az 2 yıllık üniversite bitirmiş olmanız gerekmektedir. hangi bölüm olduğu çok önemli değildir. fakat iyi bir bölümden mezunsanız avantaj sağlayabilirsiniz. bunun dışında olmazsa olmaz ise yabancı dildir. en az kendi dili dışında 2 dil daha bilmeleri gerekmektedir. eğer 1 dil biliyorlarsa kendi dilleri dışında bu dili ana dilleri gibi konuşabilmelidirler. kabin amiri olabilmek için boy ve kilo orantısı da olmalıdır. bunun dışında da belli bir boy kriteri vardır. erkekler de 1.70 en az 1.90 en fazla boy olmalıdır. bayanlar da ise en az 1.60 en fazla 1.80 olmalıdır boy oranı. aynı zamanda bir yaş sınırı da vardır. 19-28 yaş arasında oldunuz oldunuz, yoksa bu imkansız hale geliyor. kabin amiri olmak için dövme kriteri çoğu firmada vardır. gözle görünen bir yerde dövmeniz varsa maalesef ki mülakatlara bile katılamadan eleniyorsunuz. bazı firmalar ise gözle görünmeyen bir yerde olsa dahi buna kesinlikle izin vermiyorlar. o yüzden dövme konusunda dikkatli olmakta fayda var. bunların dışında kabin amiri olmak isteyen birisinde dış görünüş dışında bu insanın karşısında ki ile iletişimi de son derece önemlidir. sonuçta bir hizmet sektörü burası ve güler yüz anlayış çok önemlidir. mülakatlar da bunlarla alakalı bir çok sınava tabii tutuluyorsunuz. kriterlere eğer uygun durumdaysanız geriye sadece sağlık raporu kalıyor. herhangi bir şekilde sağlık probleminiz var mı yok mu bu çok önemli, görme ile alakalı bir probleminizin olup olmaması da çok önemlidir. eğer bu hususlarda da bir sıkıntı yoksa kabin amiri olmak için herhangi engeliniz yoktur

1

bana göre seçilecek en güzel meslekler kadınlar için öğretmenliktir. kesinlikle çok rahat ve kutsal bir meslek olduğunu düşünüyorum. özellikle tatil günleri çok fazla çalışma saatleri çok daha kısa oluyor. tamam bazen eve geldikleri zaman da çalışmak yazıları okumak ertesi gün anlatacakları konuyu hazırlamak zorunda kalıyorlar.ancak öğretmenlik mesleği yapıldığı zaman kesinlikle kişinin kendisine ayırdığı vakit çok daha fazla oluyor. bunun dışında yaz tatilleri , sömestr tatili ,bayram tatilleri her tatilden faydalanma imkanları oluyor. ayrıca kışın kar tatili bile yapıyorlar. başka hiçbir kurumda çalışan kişi kar tatilinden faydalanamıyor öğretmenler dışında. o yüzden bana göre yapılan en rahat meslek öğretmenliktir.tabii ki çocuklarla uğraşmak zor öğretmenliğinde çok zor yanları vardır. ancak diğer mesleklere göre daha rahat olduğunu düşünüyorum. bunun dışında öğretmenlik mesleği gerçekten çok vicdan gerektiren, sabır ve özveri gerektiren ayrıca bizlere çok büyük artılar sağlayan bir meslektir. bütün öğretmenler kutsaldır ve önemlidir insanlar için. benim de hayalim küçükken öğretmen olmaktı ama maalesef başaramadım. o yüzden içimde hep bir ukde kalmıştır.
öğretmenlik dışında günümüzde yapılabilecek diğer iyi meslekler ise sağlık sektöründe çalışılan mesleklerdir doktorluk ve hemşirelik gibi. ancak değişen algılar sayesinde bu kadar okuyarak bir yerlere gelen meslek sahibi olan kişiler dışında çok kolay yoldan para kazanan kişilerde vardır. özellikle gençler son dönemlerde internet üzerinden youtuberlık yaparak ya da sosyal medya fenomeni olarak çok fazla paralar kazanıyorlar. okuyup yerlere gelen insanların değeri maalesef bunlar kadar bilinmiyor. ama bu kişilerin kesinlikle gelip geçici balon bir şöhret elde ettiklerini düşünüyorum. bir an önce silkelenip geleceklerini kurtaracak çok daha farklı alanlara yönelmeleri gerekiyor. ileride yaşlandıkları zaman daha ne kadar bu alanda para kazanabilirler ki. o yüzden bence herkes kendini belli bir alanda geliştirmeli ve meslek denilen altın bileziği koluna takmaları gerekir.