0

21 aralik en kisa 21 haziran en uzun diye biliyorum yanlis mi arkadaslar??

0

hicc bilmiyorum yaa biseyler arastirmiyoruz boyle cahil oluuoruz

0

hic bi fikrim yok gercekten bilgisi olan yazsin

0

en kısa gündüz kuzey yarım kürede 21 aralıkta yaşanmaktadır.en uzun gündüz ise 21 haziran'da yaşanmaktadır.güney yarım kürede ise en uzun gündüz 21 aralık ta en uzun gece ise 21 haziran'da yaşanmaktadır.bunun nedeni dünyanın güneş etrafında dönerken ekinoks tarihlerinin ortaya çıkması güneş ışınlarının dünya ya geliş açısının değişmesi ortaya çıkmaktadır.kuzey yarim kürede kışın güneş ışınları daha dik acıları gelmesi nedeniyle havanin soğuk olmasına örnek verebiliriz.kışın kuzey yarım kürede güneş ışınlarının eğik açılarla gelirken güney yarım küreye ise dik açılarla gelerek yaz ayının yaşanmasına neden olmuştur.

0

en kısa gündüz kuzey yarım kürede 21 aralık'ta yaşanır. güney yarım kürede ise en kısa gündüzün yaşandığı tarih 21 hazirandır. dünyanın elips şeklinde olmasından dolayı , güneş dönencelere kadar gidebildiği için bu tarihler arasında bu şekilde yaşanır.

0

kuzey yarım kürede en kısa gündüz süresi 21 aralık tarihinde gerçekleşir.

0

en kısa gündüz türkiye’de 21 aralık tarihinde yaşanmaktadır. bu tarihte en kısa gün yaşanırken en uzun gece de yine bugün yaşanmaktadır. en uzun gün ise 21 haziran günü yaşanmaktadır.