0

atabet'ül hakayık denilen 11. ve 12. yüzyıllarda yazıldığı bilinen önemli bir eserdir. karahanlı devleti zamanında kaleme alınmıştır. güzel sözler anlatılır. ayrıca bu eseri yazan edip ahmet yükneki'dir. geçiş dönemi eserlerindendir. gerçeklerin eşiği anlamına gelen kitap birçok özel bilgi barındırmaktadir.

0

atabetü'l hakayık, edip ahmet yükneki tarafından yazılmıştır, 12. yüzyılda yazılmış bir karahanlı dönemine ait eserdir. arapça harflerle yazılmıştır. içerisinde hadislerde bulunur. hakikatlerin, gerçeklerin eşiği anlamına gelir kitabın türkçe anlamı. din ve ahlak ile bir ilgili bilgiler öğretici bir şekilde didaktik bir anlatımla yazılmıştır. mesnevi tarzında yazılmış bir eserdir. içerisinde beyit ve dörtlüklerde kullanır. hece ölçüsüyle yazılmıştır.

0

atabetü'l hakayık yüzyılın başlarında edip ahmet yükneki tarafından yazılmış bir eserdir. gerçeklerin eşiği anlamına gelir. bu eser aruz ölçüsü ve dörtlüklerle yazılmıştır. didaktik bir eser olup mesnevi tarzında yazılmıştır. nazım birimi beyit ve dörtlükler den oluşur. eserde arapça ve farsça kelimeler kullanılmıştır. eser 14 bölümden oluşur ;başta 5 bölüm giriş ,asıl konu 8 bölümden oluşur ve şairin adı verilir. bitiş bölümü bir bölümdür.