1

dinlediğim şarkıcılar genelde yabancı müzik oluyor ama yine de kulağıma hoş gelen her müziği de dinleyebilirim. imany en sevdiğim yabancı müzik kadını. yerlilerden ise ahmet kaya, mehmet erdem, haluk levent, sıla ve selda bağcan'ı dinlemeyi tercih ediyorum.

0

yani bence tüm başarılı sanatçıların dinlediğine eminim sonuçta tüm sanatçıların hayranı mutlaka vardır. mesela ben kendim arabeskçi olduğum için benim dinlediğim sanatçılar. azer bülbül
müslüm gürses
hakan taşıyan
murat şenpınar
haktan
hüzün
kibariye
güllü
cansever
eyüphan
enver yılmaz hani ben bu sanatçıları gerçekten çok seviyorum ve her zaman da dinlediğim sanatçılar. zaten arabesksin kralını söyleyenler bana göre de bunlar yani ama diğer insanlar hangi sanatçıları dinler. bilemeyeceğim ben onu ama bu sanatçılar gerçekten de dinlenecek. sanatçılar ve herkese de tavsiye ederim harbi damardan söylüyorlar çok başarililar.

0

dinlenilen en başarılı sanatçılar aslında eski zamanlardaki sanatçılar olduğunu söyleyebiliriz. özellikle ferdi tayfur ve orhan gencebay zamanında bir şeyler yaşadıklarını şarkılarından anlayabiliyoruz. o yıllarda 2 sanatçı çok ön planda tutulduğunu görüyoruz. şarkılarında genellikle acıklı sözler söylediklerini ve bu şarkılar gerçekten herkes tarafından seviliyordu. bu zamandaki sanatçılara bakıldığında pek fazla hareketli şarkılar görebiliyoruz. ama ben pek fazla hareketli şarkılar dinlemeyi seven biri değilim. özellikle ferdi tayfur ve orhan gencebay daha çok dinlediğimi söyleyebilirim. ses kalitesi olarak diğer sanatçılardan oldukça farklı bir şekilde görüyorum onları. 10 yıllar içerisinde herkes tarafından sevilen ve herkes tarafından desteklenen sanatçılardı. böyle sanatçılar hayatımızdaki yeri gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum. fakat şu anda tamamen müzik hayatlarını bırakmışlar gibi duruyor. çünkü herhangi bir programlara katılmıyorlar ve yeni albümler çıkarmıyorlar. genelde şu anda gençlerin dinlediği çok hareketli parçalar var. o kadar kalitesiz şarkılar piyasaya sürüldü ki anlatmak mümkün değil. eski sanatçıların o kadar değeri bilinmedi gibi geliyor. ama yine de zaman zaman dinlemek insana huzur verdiğini söyleyebilirim. özellikle duygusal kişiler böyle parçalara daha çok yöneldiğini biliyoruz. mesela yeni piyasaya çıkan aleyna tilki şarkılarında herkes başarılı buluyor ve milyonlar tıkladığını görüyoruz. fakat ben hiçbir şekilde aleyna tilki'nin şarkılarını hiç sevmem. çünkü çok gereksiz şarkılar yaptığını düşünüyorum ve milletin de nasıl dinlediğini anlamıyorum. bu yüzden eski parçalar her zaman benim için bir adımı öndedir diyebilirim.