0

evet yabancı dizileri daha başarılı buluyorum . çünkü türk dizilerinde genel bir kalıp vardır ama yabancı dizilerde böyle bir kalıp yoktur ve sürekli yeni olaylar dizi çekilen insanların kendine çekmeyi başarmıştır. yabancı dizileri ben genellikle yabancı dizileri türk dizilerinden daha fazla seviyorum. çünkü bizim dizilerimiz enellikle aynı kaliptadir aldatma ve ihanet dolu bir dizi çekiyorlar yabancı dizilerde böyle bir şey yoktur daha çok yabancı dizilerde ders vermeyi amaçlayan diziler vardır türkiye'de ben öyle bir dizi görmedim. yabancı diziler daha eğlencelidir.

0

yani biraz daha basarili gibi ama ben yabanci dizi sevmiyoruj ve izlemiyorum. bizim ulkemizin dizileri varken nedeb yabanci dizi izleyeyim ki. ayrica bizim dizilerimizde gayet basarili ve reyting rekorlarida gayet iyi. bir zamanlar cukurova, sen anlat karadeniz, benim hikaye vb. bunlar cok sevilen cok izlenen diziler bence. bence bizde git gide dizi sektorunde gelisip daha guzel konulu diziler yapacagiz diye umuyorum.

0

bence yabancı dizilerde filmlerde daha başarılı çünkü hep değişik konular bizim gibi klasik zengin kız fakir oglan yada tam tersi konular yok yani . türk dizilerinde nedense bir çizgi var onun dışına çıkmıyor sevgili senaristlerimiz. nerde o eski komik diziler bir tane bile komedi türü yok neredeyse aşiret, tecavüz, dayak , hastalık hepsinde mi aynı konu olur ya biraz daha yaratıcı olsak keşke.

0

yabancı diziler oldukça başarılı senaryolar çizdiklerini görüyoruz. bizim türk dizilerimiz genellikle hep aynı konu üzerine gittiği için pek fazla izlemeyi tercih edenlerden biri değilim. konu olarak hep aynı senaryolar ürettikleri için artık izlemez oldum. yabancı diziler ise hep farklı konu üzerinde odaklanıyorlar ve oldukça başarılı bir dizi çektiklerini düşünüyorum. yabancı diziler sanki bir film senaryosu içerisinde gibi oynuyorlar. tabii ki türk dizileri arasında şu anda tek izlediğim dizide çukur dizisi’dir. onu da ara sıra televizyonda bakacak bir şey bulamadım zaman izliyorum. türk dizilerinde oyuncuların ne kadar başarılı oynadığını görsek de pek fazla o duyguyu bana yansıtamıyorlar. yabancı dizilerin en önemli özelliği de bence bu olması gerektiğini düşünüyorum. sahnedeki o duyguyu izleyiciye tamamen veriyorlar ve dizinin içinde tutuyorlar. böyle diziler biraz daha dikkatimi çekiyor ve izlemeye devam ediyorum. genellikle yabancı diziler türkiye'de izlenmeye başlandı. çevremdeki kişiler çoğunlukla yabancı dizilerden bana önerdikleri filmler var. inşallah ilerleyen zamanlarda türk dizileri de yabancı diziler gibi kaliteli bir senaryo içerisine girerler ve daha başarılı diziler ekranlarda olur.