0

yeşilçam denince benim aklıma fatma girik ,türkan şoray geliyor.bir çok filmde yer alan bu iki kadın sanatçımız ülkemizde bir çokta ödül almıştır.bunların dışında zarifliği ile de ön plana çıkan filiz akındır.

0

yani benim için yeşilçam'ın en kaliteli isimlerinden bir tanesi türkan şoray gerçekten de favorim diyebilirim ve çok başarılı bir oyuncu. gülşen bubikoğlu onu da gerçekten çok beğeniyorum, filiz akın, hülya koçyiğit yani beğendim bayan oyunculardan sadece bunlar var. diğerlerini zaten ismini falan aklımda değil ama sevdiğim oyunculardan bir tanesi de bunlar yani.

-1

dönemin ünlü futbolcusu evli ve iki çocuk babası tanju çolak ile yaşadığı yasak aşkta uzun süre gündemde kalmıştır. yaşadığı yasak aşkla birçok tepki topladığını görüyoruz. sinan çetin'in yapımcılığını üstlendiği bu filmde moskova film festivali'nde en iyi kadın ödülü kazanmıştır. 4 yıllık flört dönemi sonunda 1997 yılında hülya avşar ve kaya çilingiroğlu dünya evine girmiştir. hülya avşar müzik kariyeri ise müzik eğitimi aldıktan sonra müzikaller ve yurtdışı konserleri olarak birçok single devam etmiştir. 1995 yılının son günlerinde yayınladığı yarası saklım adlı albümüyle tamamen tanındığını söyleyebiliriz. 2000 yılında kral tv tarafından düzenlenen yılın müzik ödüllerinde en iyi kadın şarkıcı ödülüne layık görülmüştür. programı aynı isim ve formatla yıllar sonra tnt ve tv8 adlı kanallarda yapmaya devam etmiştir. kaya çilingiroğlu ile anlaşamayıp 2005 yılında ayrılmışlardır. güzel yıldız aynı zamanda koyu bir beşiktaş taraftarı olduğumda söyleyebilirim. daha çok sinema filmlerinde görmeye alıştığımız hülya avşar ayrıca 2004 yılında televizyonda ünlü oyuncu cihan ünal ile birlikte kadın isterse adlı dizide başrol olarak oynamaya başlamıştır. kürt açılımı hakkında görüşlerini bildirmesi ile hakkında bakırköy cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştır. hülya avşar buna rağmen siyasetin hiç gerek kalmadı ana muhalefet lideri ile yaşadığı polemik ile uzun süre gündemde kaldı ve davalık olmuştur. oyuncu televizyonda en son muhteşem yüzyıl kösem dizisinde safiye sultan karakterini canlandırdı.hülya avşar son dönemde medya üzerinden paylaştığı videolar ile gündemde kalmaya devam ediyor. kariyeri boyunca oyunculuğu gerçekten çok başarılı bir şekilde ilerlediğini düşünüyorum.

-1

yeşilçam'ın en kaliteli isimlerinden biri olan kişide hülya avşar'dır. hülya avşar 1963 yılında balıkesir'in edremit ilçesinde dünyaya gelmiştir. babası celal avşar edremit belediyesi su işleri'nde annesi emral bozkır ise ayvalık devlet hastanesi'nde memur olarak çalışmaktaydı. hülya avşar medyada sıkça gündeme geliyordu. kardeşi leyla avşar tunç atak isimli bir iş adamı ile evlenerek ankara'ya yerleşmek zorunda kalmıştır. ailesi kısa bir süre sonra celal avşar'ın memuriyeti dolayısıyla ankara'ya yerleşti. ankara emek'te oturan anne ve babası kızlarını ilkokula kendi yanlarında başlatmak istemişlerdir. 1 yıl bile geçmeden hülya avşar yine çok sevdiği ayvalık'taki anneannesinin yanına et döner ve ilkokulu ayvalık sakarya mahallesi'ndeki cumhuriyet ilkokulu'nda tamamlamak zorunda kalıyor. liseye ise ailesinin yanında ankara'da anıttepede başlamıştır. sağ sol çatışmalarının en yoğun yaşandığı dönemde ziraat fakültesi öğrencisi mehmet tecirli ile tanışmıştır. eşinin memleketi antakya'ya yerleşti ve evinin kadını olmuştur. 17 yaşında hamile kaldı ancak evi terk ederek ailesinin yanına gitmiştir. daha sonra istanbul'a giderek çocuğunu aldırmıştır. hülya avşar'ın güzelliği karşısında şaşkına dönen keçili bir şampuan reklamında oynamasını teklif etmiştir. 1982 yılında bulvar gazetesinin düzenlediği kainat güzellik yarışmasını bir seçilmesi ile ailesiyle birlikte istanbul'a taşınmak zorunda kalmıştır. reklam filmlerine sonra peş peşe sinema filmleri gelmiştir. dönemin ünlü aktörleri ve şarkılarıyla kamera karşısına geçmiştir. o dönemlerde verdiği pozlarla özellikle erkek hayranlarının sayısı oldukça artmıştır. hülya avşar 1980'li yılların sonrasından itibaren sinema ve ses sanatçıları ile yaşadığı ilişkilerle türkiye'de büyük yankı yaratmıştır.