0

japonya ve amerika mutlaka gezilip,görülmelidir.

0

ölmeden önce görmek istediğim yerlerin başında, mısır piramitleri geliyor. mısıra gidip orayı gezmeyi çok istiyorum. ayrıca orhun kitabelerine de gidip görmeyi çok istiyorum. orhun kitabeleri tarihimizin önemli bir öğesidir, moğolistanda bulunuyor. ülkemize çok uzak bir yerde olsa da, her türk'ün gidip onu görmesi gerekli bence. bunun dışında avrupa'daki yerlerden nefret ediyorum, paris'in eyfel kulesi'nden nefret ediyorum. oraları görmeyi hiç istemiyorum. mezopotamya suriye ve iran'a da gitmeyi çok istiyorum. çünkü taş yapılardan, çok doğa harikalarına daha çok önem veriyorum. eyfel elektrik trafosu gibi bir şey benim için, hiçbir değeri yok ama suriye'deki eski uygarlıklardan kalma yolları falan filan görmeyi çok isterim. bir de çin seddi'ni görmeyi çok istiyorum. çin seddi de türklerden korunmak için, çinlilerin yaptığı bir korunma kalesi olduğu için, nerede başlayıp nerede bittiğini çok merak ediyorum. hepsini gezmeyi çok isterim.

1

ölmeden evvel gezilmesi lazım yerler midir çok insan için bilemem ama ben eşim ile en geç iki sene sonra, her 3 ayda bir yurt dışına gidecek şekilde turlar ile farklı yerleri görme niyetindeyim.
italya, fransa, ingiltere, ispanya, rusya gibi ülkelere turlar ile gitmeyi diliyorum.
ülkemizde de gezilecek çok yer var. karadeniz turu, güney doğu anadolu gezisi de düşlediğim yerler. kıbrıs bir de unutmadan. ege ve akdeniz'e gitmem, yıllarca çalışırken senede iki kere bayram tatillerinde bir de yıllık izinlerde 3 kere giderdik farklı yerlere. bıktırdı oralar.

0

bence ölmeden görmek istediğim yer hacca gitmek tabii ki de ama işte o da imkansız olan bir şey hacca gitmek paralı olduğu için hani o kadar paramız yok. nasıl gideceğiz bilmiyoruz ama gerçekten çok isterim yani gitmeyi.

0

ölmeden önce gezilmesi , görülmesi yer kâbe dır.peygamber sas efendimizin doğduğu , büyüdüğü toprakları ölmeden önce görmek bir müslüman için büyük bir kazanç olur.