0

piskolojik olarak onun lezzetini düşünür ve ardından yediğmizi hayal edip ağzımızı sulandırırız

0

o insanin piskolojisinden oluyo kokusu geldiyi anda insanda yeme hisside oyanir

0

yemek yiyeceğimiz hatta kokusunun bile duyduğumuzu ağzımız sulanmaya başlar.çünkü sindirime hazırlık için tükürük salgısı çoğalır.bundan dolayı da ağzımız sulanmaya başlar. tükürüğün yemek yiyeceğimiz zaman daha çok salgılanması yani ağzımızın sulanması yediklerimizi sindirmemizi kolaylaştırır.

1

ağzımızda salgılanan sıvı yani salyalarımız yemeğin tadını almamızı sağlar. muhtemelen bildiğimiz bir tadı görünce de onun lezzetini hemen almak için bolca salgılanıyor. böyle yorumladım bende. uyarılmasıyla alakalı. diş tedavisi görürken uzun süre salyalarım normalden daha fazla salgılanmıştı. yemek de görüntüsü ve kokusuyla, hafızamızdaki yeriyle beynimizi uyarıyor muhtemelen.

0

yani insanlar sevdiği yemeği görünce evet ağzımız sulanıyor. herhalde sevdiğinizden dolayı yani onu yemek için sabırsızlanıyoruzdur ondan dolayı olabilir. yani gerçi ben en çok sevdiğin yemek de lahana dolması ve yaprak sarması mesela gerçekten onu gördüm de hiçbir şekilde dayanamıyorum ve hemen yemek istiyorum. bence bu herkezde olan bir şey ama nedenini fazla bilmiyorum açıkçası.