0

ülkemiz için çok önemli bir adım. avrupa ile asya'nın tam ortasındayız. 2 kıta arasındaki uçuşların göz bebeği olabiliriz. bugün tamamen açılmıyor olsada çoğunluğu bitmiş. geçenlerde işçiler protesto falan ettiler ama bu kadar az kalmışken yapmaları çok saçma eldi bana.

0

ülkemiz için çok iyi bir adım. hem havacılık alanında hemde istihdam alanında bize kazancının çok olacağı düşüncesindeyim. yalnız kuruluş ve işletiliş sistemi hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim. tabi ki kendi içimizde taşeron firmalar kullanılıp iş yapılması benim için makuldür. yalnız bazı yapılar gibi yap işlet devret mantığı varsa tekrar çok üzülürüm. çünkü yapılan işler ve maliyetleri gördüğümde niye bu kadar zarara girdiğimizi hiç anlamam. işin yapısal değil de kişiye etkilerini düşünecek olursam aklımdaki, '' şimdi yeni bir havalimanı daha oldu acaba bu durum bilet fiyatlarına etki eder mi ? '' sorusu olacak. lakin standart geri dönüşler mevcut. kullanılan ekipman ve yakıt dolar bazında alındığı için malesef bize olumlu bir etkisi olmayacak gibi. şu açıdan da düşünebiliriz, rekabet her zaman piyasayı hareketlendirir. amma ve lakin rekabet edecek firmalar hala aynı ve insanlar havalimanı tercihlerini yine gidecekleri yere yakınlık bazında seçecekler. baktığımız zaman sabiha gökçen havalimanı ile atatürk havalimanı arasında ciddi fiyat rakamları olabiliyor. ama yolcu aradaki yol uzunluğu ve istanbul trafiği nedeniyle bi fiyat farkını çok göz önünde bulundurmayabiliyor. ama yeni açılan havalimanı belki bu ölçütü değiştirebilir. artıları ve eksileri bir kenara bırakırsak söyleyebileceğim tek şey vatana ve millete hayırlı olmasıdır.

0

türkiye'ye hava limanı olması gerekli midir? tam olarak onu bilmiyorum, ama büyüklerimiz düşünmüş ve böyle bir limana karar vermişlerse bir bildikleri var demekten başka söz bırakmıyor. ayrıca hayırlara vesile olur inşallah.

0

türkiye'nin gelişme yolunda attığı önemli bir adım

0

vatana ve millete hayırlı olur inşallah. :)

0

3. havalimanı için hava ulaşımında geliştiğimizin bir göstergesidir