0

benim bilgim benımde ayagıma eşim bastı ama hanı sadece bastıgıyla kaldı gene ikimizde eşitiz ama bana danısmadan ızın vermez.

0

ayaga basanin aile icinde baskin olacagina inanilir o yuzden gelin damadin ayagina basmaya calisir

0

nikahta gelinin damadın ayağına basması bir gelenek haline gelmiştir anlamı ise evde gelinin sözünün geçeceğine �nanılır kim daha hızlı basarsa evde onun sözü geçer .tabiki evde her zaman kadının sözü geçer.

0

ayağa basan kişinin sözü geçer. o yüzden ayağa basılır.

0

yani arkadaşın da dediği gibi benim bildiğim de hangisi önce davranırsa ayağına basar ama genellikle gelinler daha erken davranıyor. ne yazık ki; ben nikahta ayağa basmayı unuttum, eşimde basmada o da unuttu. herhalde çok heyecanlıydık yani adettendir derler. genellikle ayağına bas ,ayağına bas gibi şeyler söyle adettir. yani ondan dolayı basıyorlar yani evin reisi ayagina basan insan olurmuş. :)

0

saçma bir gelenek diye biliyorum eski zamanlardan bu zamana kadar gelmiş bir durum bunun ilk ortaya çıkarana sormak lazım

0

benim bildiğim gelin değil gelin yada damat kim önce davranirsa o ayağa basıyor. bildiğim kadarıyla ayağa basan kişinin evde lafı geçer anlamına geliyordu ama tam emin değilim bizde öyle derler genelde. doğru birsey mi hayır bende bastım ama eğlencesine tabi adettendir derler ya o misal .