0

köpekler ne kadar yaşar bilmiyorum ama ben çok küçükken babam köpek yavrusu getirmişti ismi de lesidiydi o kadar akıllı bir köpekti ki kardeşim arkadaşımla şakalaşırken tartıştığımızı zannetti ve arkadaşıma saldırdı o kadar sahiplenici bir köpekti ki bizi resmen bir insan gibi korurdu.ben hayatımda onun kadar akıllı bir köpek görmedim ve bir daha onun kadar iyi bir köpeğimiz olmadı evimize kimseyi yaklaştırmazdi kimse gelemez di evimizin etrafına.ben onun geldiğini çok zor hatırlıyorum. çok küçüktüm sanırım 18 ya da 19 yıl yaşadı sonra derisinde tuhaf şeyler olmaya başladı veteriner uyuzluk de di sonra da öldü zaten onun öldügüne hepimiz cok üzülmüştük sanki evden bir insan ölmüş gibi oldu onun kadar hiçbir köpeği o kadar çok sevmedim o sanki evinizden biriydi çok aşırı derecede akıllı bir köpekti.

0

ortalama 10-12 yıl yaşarlar... en fazla 15-16 yıla kadar yaşıyorlar çünkü.

0

köpekler ortalama 15 yıl kadar yaşar. tabii ki bu cinsleri oldukça önemli olduğunu ve yaşama süreleri aşağı yukarı belli olduğunu söyleyebilirim.

0

bakılma koşullarına cinslerine göre değişiyor.iyi bakılan bir köpek rahatlıkla 15 yaşını görebiliyor.bir de kırma ırklar daha iyi ve uzun yaşayabiliyor.ırkları koruma amacıyla yakın aile üretimi yapılan köpeklerin hem sağlıkları bozuluyor hem de yaşam süreleri kısalıyor.kısırlaştırılmış hayvanlarda da yaşama süresi uzuyor özellikle dişilerde.doğurmamak sağlıklı olmalarına yardım ediyor.kısır hayvanlarda kilo artışları nedeniyle sağlık sorunları yaşıyor hormon artışlı ve karaciğer yağlanması nedeniyle hayatlarını kaybediyorlar.

0

kopekler ortalama yası 10 12 senedir ama komsu arkadasımın kopegi 18 sene yasamıstı baskada rast gelmedim 18 sene yasamıs kopege

0

kopekler ortalama yedi yilla 14 yil arasinda cinsine gore yasarlar. kopekler insanlarin en sadik dostlaridir. akilli dostlarimiz gunumuzde her alanda kullanilmaktadir koku alma bakimindan emniyet guclerinin bir yardimcisi ve ferdi olmustur.