0

en yakın arkadaşa güvenilir benim bir tane arkadaşım var ve sadece onunla arkadaşlık ediyorum gerçekten çok güvenilir bir sırdaştır arkadaşımla her şeyimi paylaşıyorum derdimi anlatıyorum yeri geldiğinde mutluluğumu sevincimi anlatıyorum aramızda hiçbir şeyin lafı olmaz arkadaşım şu an istanbul'da oturuyor ve ben hatay'da oturuyorum çok uzak olmamıza rağmen arkadaşlık bağımız çok kuvvetli her gün saatlerce görüntülü konuşuruz birbirimizi çok seviyoruz kardeşten öte gibiyiz kardeşim olsa bu kadar sevmezdim herhalde üstelik bu arkadaşımla ilkokulu ortaokulu ve liseyi aynı okulda bitirdik aynı sınıflarda geçirdik birlikte güzel hayallerimiz vardı evlenirsek beraber yakında oturacak tık ama hayallerimiz gerçekleşemedi olsun buna da şükür arkadaşım ocağına bir şeye sıkıldığında onu motivasyon edebiliyorum moralini yerine getirebiliyor um mutlu olduğunda beraber mutlu oluyoruz ağladığında beraber ağlıyoruz güldün ile beraber gülüyoruz canı bir şeye sıkıldığında beraber sıkılıyoruz gerçekten biz kardeşten öte gibiyiz ben kendi kardeşimle bile bu kadar sıkı pıkı deilim geçmişte arkadaş dediklerimi de benim sırtımdan vurdu onlara hakkımı helal etmiyorum arkamdan çok konuşanlar da oldu bana iftira atanlarla oldu ama hepsini geride bıraktım insanlar kendilerine doğru ve güvenilir arkadaş bulmalı bence çok az kişiye güvenin çok az arkadaşınız olsun çünkü arkadaşım canım ciğerim dediğiniz insanlar günü gelir size ihanet ederler okul yıllarımda arkadaşım beni erkek arkadaşımla aldatmış tı beni bırakıp onunla çıkmıştı ama onunla da ayrılmıştı sonra bana geri dönmek istedi ama ben kabul etmedim o arkadaşım bana çok yalvardı beni affet diye ama ben asla affetmedim o yüzden siz de arkadaşlarınızı doğru seçin sizi hançerlemeyecek kişiler bulun gerçek arkadaş size ihanet etmeyecek sizi sırtınızdan vurmayacak iyi günde yanında olacak kötü günde yanında olacak kişilerdir mesela benim babamın 50 yıllık arkadaşı var yedikleri içtikleri ayrı gitmemiş ne yaparlarsa beraber yapmışlar gerçek arkadaşlık buna denir ama annemin hiç arkadaşı yok çünkü annemi arkasından konuşan çok insan olmuş yeri gelmiş iftira atmışlar yeri gelmiş hakaret etmişler ama annem hepsini bir çırpıda silip atmış eğer çocuklarınız varsa da onların arkadaşlarını siz seçin doğru örnek olun doğru yanlış öğretin güzel arkadaşlıklar kursunlar güvenilir arkadaşlıklar kursunlar onları yarı yolda bırakmayan kişiler bulsunlar kardeş dediğin insanlarla arkadaşlık etsinler

0

eğer gerçekten arkadaş seçiminde başarılı isek yani iyi ve kötü arkadaş ayırt edebiliyorsak ve bu ayrımı yapabildiğimiz için tabii ki de yakın arkadaşa güvenilir. ama arkadaş seçimini iyi yapamıyorsak yani iyi ve kötü ayrımını yapamıyorsak kötü bir insanla en yakın arkadaş olursak ona tabii ki de güvenmemeliyiz. mesela bizim en yakın arkadaşımız bizi kötü yola sürükleyecek bir arkadaşsa yani biz onunla çok samimi olup ve onu yakın arkadaş olarak görüyorsak öyle bir insana güvenmemiz ne kadar doğru olabilir ki sonuçta bizi de her an satabilir.

0

valla bu devirde kimseye güvenmeyeceksin yok çok yakın arkadaşım bana ters yapmaz yanlış yapmaz diye düşünmemek lazım insanoğlu bu hiç belli olmaz en iyisi kendinden başka kimseye güvenmemek çok tekme yemiş biri olarak bizzat fazlasıyla yaşadım çok güvendiğim insan oldu ama anladım ki en güzeli güvenmemekmis.

1

güvenmeyeceksek neden en yakın arkadaşımız olsun ki. insan güvenmediği birilerini çevresinde istemez ki, en yakın arkadaşı ise güvenmiştir ve düşünmeden sırtına dönebilecekdir.

arkadaşlık bunu gerektirir. güvenmeyeceksin diğer insanlardan farkı kalmaz. sevgi güvenden doğar. güveninizi boşa çıkarmadıysa güven konusunda şüphe etmek yersiz. ama güveninizi boşa çıkarmışsa da en yakın arkadaşınız olması gereksiz. birbiriyle çelişen bir durum.

0

en yakın arkadaşa güvenmek sana kalmış bir şey. fakat arkadaşın gerçekten güvenilir ise güvenilir yani.