0

yalan söylememek, gıybet yapmamak, büyükten küçüğe herkesin hakkına, hayatına, kararlarına saygı göstermek, kalp kırmamak, incitmemek, dünyada olan kötü olaylara (taciz, tecavüz, cinayet, haksızlık gibi) sessiz kalmamak, göz yummamak, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, yaşlılara yardım etmek, hayırlı evlat olmak, düşmanın bile olsa biri senden yardım istediğinde geri çevirmemek, tanıdığın birini gördüğünde selam vermek en azından gülümsemek, doğaya ve hayvan haklarına da saygılı olmak (yerlere tükürmemek, yerlere çöp atmamak, hayvanlara ve doğaya zarar vermemek), toplumda konulan kurallara uymak (toplu taşıma kuralları, trafik kuralları gibi) başkası hakkında fesatlık düşünmemek, kimsenin kötülüğünü istememek iyi insan olmanın şartlarıdır. bu liste düşündükçe çoğaltılabilir.

0

toplum icinde hayata ayak uydurmak vicdanli ve yardimsever olmak her zaman allahin bir kulu oldugunu sadece sunulan seyler hayatimizi devam ettirmek icin oldugununun bilincinde olmak gerekir. iyilik kalpten gelen birseydir aiz nasil olursaniz ve nasil yaklasirsaniz insan veya hayvan o sekilde bir yaklasim alirsiniz dogruluk ve durustluk asla bir kayip olusturmaz . cikarlar dogrultusunda asla yasamamak gerekir hayati. fani dunya oldugunu asla unutmayin sevgi ve baris icinde yasanmali. fakir yada zengin olmak onemli degil insan oldugunuz icin yasayin.

0

iyi bir insan olmak icin saygili terbiyeli olmak gerekir

0

iyilik biraz özden gelir biraz da çevre faktörüyle şekillenen bir durum.öncelikle haksızlık yapmamak gerekir iyi bir insan olmak için.yalan söylememek,kul hakkı yememek gerekir.bilgiyle donanmakta iyi gelir insana.bilimi desteklemekte bizi iyi birer insan yapar.dedikodu yapmamak.kitap okumak hele bizi oldukça değiştirir olgunlaştırır iyiliğe bir kapı açar.

0

canli veya cansiz madde cisimlere saygi duyulmali toplum icinde sosyal yasanmalidir

0

iyi bir insan olmak için öncelikle kendini ve insanları sevmek gerekir

0

insanlara karşı sevgi duyması iyi biri olması dedikodu yapmaması lazım özellikle çocukları sevmesi lazm