0

bismillahirrahmanirrahim
er-rahman ve er-rahim olan allah'ın adıyla.

sabah namazi toplam 4 rekattir
2 rekat sunnet
2 rekat farzdir

0

tekrar besmeleyle fatiha okumak suretiyle ve sonrasında besmelesiz zammı sure eklenerek, birinci rekatın aynı tekrarlanır. en son secdeden sonra bu kez oturulur. oturulan yerde "ettejıyyatü duası, allahümme salli ve allahümme barik lerle", "rabbena atinaokunsa iyidir. sonra önce sağa "esselamü aleyküm ve rahmetullah" diyerek, sonra sola "esselamü aleyküm ve rahmetullah" diyerek selam verilir.

sabah namazının sünneti böylelikle eda edilmiş olur. sonra ayağa kalkaraksabah namazının iki rekat farzına niyet edilir, aynı şekilde kılınır. selam vedikten sonra bu kez kalkmayıp her mümin gönlünden geçen duaları yapar.

allah herkesin ibadetini kabul etsin.

0

alttan başlayarak okuyunuz

sabah namazı toplam dört rekattır, ilk iki rekat sünnet, ikinci iki rekat farzdır.

kılınışı için sünneti söylersek önce sabah namazının sünnetine niyet edilir ve "allahü ekber" diyerek tekbir alınmak suretiyle erkekler ellerini bel hizasında, kadınlar ise göğüs hizasında üst üste birleştirirler. sonrasında ayakta önce sübhaneke ardından euzü besmeleyle bir fatiha hemen sonra besmelesiz kısa bir [ zammı sure ] sure, istenilirse ilace sureler okunabilir, daha sonra "allahü ekber" diyerek eller dizlere gelecek şekilde rükuya geçilir, eğilinir [ erkekler tam dik açıyla kadınların kadınların hafif eğilmesi uygun olur ] rükuda üç kere "subhane rabbiyel azim" dedikten sonra, "semi allahü limen hamideh" diyerek doğrulunur, doğrulunca [ hakkını vererek eller iki yana sarkıtılmış olarak tam dik doğrulunmalıdır } "rabbena lekel hamd" denilir ve "allah ü ekber" diyerek secdeye varılır.

secdede iki el yerde yanda [ erkeklerin dirsekleri yere temas etmemelidir, kadınlarda fark etmiyormuş ] alın ve burun secde yerinde topuklar birleşiktir.secdede iken üç kere "subhane rabbiyel ala" denir. en az bu kadar secdede kalınır. "alahü ekber" diyerek oturduğu yerde doğrulunur, en az bir "elhamdülillah" diyecek kadar hakkı verilir tekrar "allahü ekber" diyerek ikinci secdeye varılır. aynı şekilde üç kere "subhane rabbiyel ala" diyecek kadar en az kalınır. " allhü ekber" diyerek ayağa kalkılır ve birinci rekat tamamlanmış olur. tekb

0

sabah namazı 2 rekat sünnet ve 2 rekatta farz olmak üzere toplamda 4 rekattır.