0

mide dalak böbrek akciğer kalp mide bağırsak karaciğer safra kesesi

0

insan vucudun daki ic organlar bagirsak böbrek kalp mide pankreas akciger karaciger dir

0

insan vucudunda ki iç organlarimız ;
kalp
akciger
karaciğer
beyin
apandist
ciger
dalak
safra kesesi
pankreas
soluk borusu
yemek borusu
böbrek
anüs dür.

0

insan vücudunda bir çok organ var.bunlar karaciğer, ince bağırsak , mide, böbrek, kalp, yemek borusu , akciğer, beyin ,nefes borusu , dalak, pankreas ve safra kesesidir

0

insanın iç organlarını şöyle sıralayabiliriz
kalp,akciğer,mide,safra kesesi,pankreas,dalak,ince ve kalın bağırsaktır.

0

mide kalp akciğer karaciğer ince ve kalın bagırsak böbrek dalak öenmelileri kalptir kalp düzenli çalışmadığı takdirde diğer organların da işlevlerinin sağlamamasını sağlar

0

kalp
mide
kalın bağırsak
ince bağırsak
böbrek
karaciğer
dalak
akciğer
pankreas
safra kesesi
yemek borusu
soluk borusu
gırtlak
damarlar :))) sonuçta içimiz organı :) içimizde bulunuyor yani :)

1

iç organlarımız,
kalp
akciğer
karaciğer
dalak
soluk borusu
ince bağırsak
kalın bağırsak
mide
böbrek
pankreas
yemek borusu
apandis
safra kesesi
anüs
rektum
oniki parmak bağırsağı

0

insan vücudundaki iç organlar
böbrek
dalak
mide
bağırsak
safra kesesi
soluk borusu
yemek borusu
akciğer
karaciğer
pankreas
kalp
atar damarlar

0

insan vücudunda bir sürü iç organ mevcuttur bunlar karaciğer akciğer pankreas mide bağırsaklar kalp safra kesesi gibi diyebiliriz insan vücudu tıpkı dışarıdaki organları gibi dışarıdaki organlarının da bir mekanizma düzeneği gibi takır takır çalışmaktadır

0

iç organlarımızın en önemlilerinden biri kalptir. vücuda kan pompalar ve hayat verir. göğüs boşluğunda iki akciğerin arasında bulunur. üçte biri göğsün sağ tarafında, üçte ikisi de sol tarafındadır. bu nedenle solda olduğu varsayılır. dolaşım sisteminin motoru konumundadır. damarlar yoluyla gerekli besin ve minerallerin vücudun bütün bölgelerine ulaşmasını, artık maddelerin de toplanmasını sağlar. vücut ısısını dengeler. asit- baz dengesini korur.

karaciğer, diyaframın altında, vücudun sağ tarafında bulunur. kırmızı renkli ve yumuşak dokuda bir organdır. protein ve şekerin üretilmesini, depolanmasını ve gereken miktarın ayarlanmasını sağlar. kanın pıhtılaşmasını, depo edilen yağların kullanılmasını, vücudun ihtiyacı olan su ve vitaminleri yapılmasını, vücut ısısının ayarlanmasını, kan miktarının ayarlanmasını, kırmızı kan hücrelerinin yapılması için gerekli maddelerin yapılmasını ve depolanmasını sağlar. çok önemli bir organdır. alternatif tıp yöntemleri karaciğer temizliğinin öneminin altını çizmekte ve yöntemler sunmaktadır.

akciğerler göğüs boşluğunun iki yanında bulunur. solunumu sağlar. içleri akciğer kesecikleri denilen ve içi hava ile dolu boşluklarla doludur. asli görevi atmosferdeki havadan oksijeni alarak vücuda dağıtmak ve ortaya çıkan karbondioksiti vücuttan çıkarmaktır.

nefes borusu, vücudun atmosferden aldığı havanın geçtiği kanaldır. havayı akciğerlere iletir. içine yabancı madde kaçması halinde tıkanarak ölüme sebep olabilir. bu nedenle yutkunurken küçük dil soluk borusunun ağzını kapatır ve yabancı maddelerden korur.

ince bağırsak kıvrımlı bir yapıya sahiptir. besinlerin emilimini sağlar. normal bir insanda ince bağırsağın uzunluğu yedi metre kadardır.

kalın bağırsak, ince bağırsak ile anüs arasındadır. bir buçuk metre kadardır ve sindirim sisteminin beşte birini oluşturur.

mide, karın bölgesinin sol tarafında bulunur. besinlerin yemek borusundan sonra ilk ulaştığı yerdir. içi oyuk ve torba biçimindedir. vücuda giren besinlerin kimyasal ve fiziksel olarak parçalandığı organdır. kendi salgıladığı asitten korunmak için bir sıvı salgılar yine aynı nedenle midenin iç zarı sık sık tamamen yenilenir.

böbrek, fasulye biçiminde bir boşaltım sistemi organıdır. üre gibi zararlı maddeleri vücuttan atar. vücudun sıvı ve mineral dengesini ayarlar.

pankreas, salgılarıyla sindirim sistemine katkı sağlar ve kan şekerini düzenler.

dalak, eskimiş kırmızı kan hücrelerini yok eder, ihtiyaç olduğunda da yeni kırmızı kan hücrelerini üretir. karın boşluğunun solunda, midenin arka tarafındadır.

oniki parmak bağırsağı, midenin hemen akabinde bulunan ince bağırsağın bir bölümüdür. mide ile ile ilişkilendirilir genellikle. bunun nedeni, mideyi etkileyen hastalıkların genellikle oniki parmak bağırsağını da etkilemesidir. 5-10 santimetre uzunluğundadır.

apandist, kalın bağırsağın bir çıkıntısı konumunda bulunur. kalın bağırsakta bulunan mikroları yok ederek hastalığa neden olmalarını engellemekle görevlidir.

0

böbrek dalak mide akciğer karaciğer pankreas kalın bağırsak ince bağırsak kalp beyin

0

insan vücudundaki organlar kalp etrafı perikart nazarla sarıdır yaşamamızı sağlar karaciğer karaciğerin bizim görevleri proteinlerin üretilmesini depolanmasını sağlar şekerimizin depolanmasını vücuttaki toksinleri zararlı maddeleri atar vücudumuzda kanın pıhtılaşmasını sağlar vücudumuzun ısısını sağlar kanımızı miktarını ayarlar ormanlarımızın görevlerini üzerinde etkili olur bir diğeri de akciğer dalak ince bağırsak mide kalın bağırsak böbrek onikiparmak bağırsağı pankreas apandisit yemek borusu safra kesesi soluk borusu rektum anüs makat pankreasın biraz özelliklerinden bahsedeyim dış salgı görevi keseciklerine ait su içinde yiyeceklerden alınan glikojen nişasta ayrıştırarak oluşturmuştur

0

insan vücunda olan organlar
karaciğer
akciğer
kalın bağırsak
ince bağırsak
dalak
kalp
kıkırdak gibi organlar vardır.

0

on iki parmak bagirsagi
yemek borusu
soluk borusu
karaciğer
miğde
kalp
beyin
omurilik
böbrek
dalak
ince bağırsak
kalın bağırsak
anüs
pankreas
safra kesesi

0

mide akciğer karaciğer dalak böbrek safrakesesi

0

karaciğer akciğer mide böbrek bağısaklar pankreas vs

0

kalp, karaciğer, akciğer, dalak, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak (kolon), böbrek, onikiparmak bağırsağı, pankreas, apandist, yemek borusu, safra kesesi, soluk borusu, rektum, anüs.

0

saymakla bitmez.
kalp
akciğer
karaciğer
mide
böbrek
kalın bağırsak
ince bağırsak
yemek borusu
soluk borusu
anüs
dalak.

0

soluk borusu, yemek borusu, kalp, akciğer, karaciğer, pankreas, iskembe, kirkbayir, sekum, kolon, rektum, anus, duedenum, ileum, jejunum, atardamar, toplardamar ve kilcaldamarlar, plesanta, diafragma, böbrek, dalak, beyin