0

o an nicin yaptigina bagli veya bir anlik sinirine denk gelip uzunda ceza alsa kisada herseyden uzak kalmak veya ailesinden esinden sevenlerinden is isten gectikden sonra donusu olmayinca insan pisman olur tabikide malesef.

0

bence hapiste yatmak suç işlemeyi caydırmıyor. tabii içerisinde istisnalar yok mu tabii ki de var hapishanede yattıktan sonra artık hayatına çeki düzen veren insanlar ve pişman olan insanlar elbette var. ama hapishanede yatmak caydırıcı olsaydı eğer minik seda'nın öldürülmesinde ve istismarında zanlı olan ertan daha önce de hapishanede yatmıştı ve hapishane kaçkınıydı. hapishane eğer gerçekten caydırabilecek kadar kötü bir yer olsaydı kaçtığı halde küçük kıza istismar edip öldürmek suçunda bulunmazdı .çünkü geri oraya döneceğini bile bile bu suçu işlemezdi .demek yeterince caydırıcı değil ki zevki hapishanede yatmaktan daha ağır bastı.

0

eğer ilk defa yapılmış bir suç varsa ve kişinin ailesi karısı çocuğu varsa ve onlara özlem duyuyorsa caydırıcı olabilir kimse özgürlüğünden olmak istemez

0

bir yere kadar caydırıcı etken. özellikle geride ailesi çocuğu olanlar bunu göz önüne alırlar. kaybedecek birşeyi ya da kimsesi olmayan insan için çok da caydırıcı bir etken değil nasıl olsa orda ekmek elden su gölden yaşıyorlar. bilemiyorum aslında tam bir çözüm ne olabilir. çocuk tecavüzcüleri ve kadın cinayeti ve tecavüz suçu işleyenler için hadım edilsin kısasci bir insan değilim ama böyle yapılsa bi daha kimse cesaret edemez. ben idama her türlü karşıyım. idamin meşru olduğu bir memlekette vicdanlı ve merhametli çocuklar yetiştirmek çok zordur. hayatına değer veren psikolojisi düzgün insanda zaten suça eğilim olmaz diye düşünüyorum. hiç bir insan durduk yerde suç işlemez bu da bir etken. hamuru kötü, psikolojisi bozuk ruhsal hastalıklı ve hatta genetik faktörler etkisinde kalmıs bile olabilir suç işleyen. araştırmalara göre hapisde hırsızlıktan yatan insanların bir kesimi kleptomani hastası bunu kimse bilmiyor hatta hastalar bile. netice olarak hapishanelerde psikolojik tedavi de olmalı bence.