0

her ikisi de baskım olmalıdır. çünkü okumak çok farklı bişeydir. bunu yapıp başarılı olmamız için her zaman bizi destekleyen insanlara ihtiyacımız vardır. bu insanlar etrafımızda en çok gördüğümüz iletişim halinde olduğumuz kişiler olursa çok olumlu bir okul hayatı geçirmiş olurız ama etrafımızdakiler okumamızı engelleyecek davranışlarda bulunursa ya da bize engel olmak isterlerse bizim demotivasyonumuz düşer buda başarımızı olumsuz yönde etkiler. mesela diyelim öğretmenimiz okumamız başarımız için bizi yeterince destekleyip elinden geleni yapıyor ama eve bir gidiyoruz annemiz ders çalışırken sürekli ses çıkarıyorsa ya da biz tam çalışırken sürekli iş verip dersten kaldırıyorsa, bize senden adam olmaz deyip sürekli kızıyorsa, kitaplarımızı sobaya atıp yakıyorsa evde sürekli gürültü patırtı oluyorsa huzurumuz yoksa o zaman başarımız da olumsuz etkilenecektir. bu yüzden hem yakın çevremizdeki ailemiz hemde okuldaki hocalarımızın üstüne düşeni iyi bir şekilde yerine getirmesi gerekiyor. okumak çok yönlü bir iştir buna hem bedenen hem de ruhen hazır olmadığımız sürece motivasyonumuz bozulduğu sürece birileri bizi engellemeye çalıştığı sürece ya da başarısızlıklarımız yüzünden artık hiç bir işe yaramaz gözüyle bize bakıldığı sürece biz başarısız olmaya devam edeceğiz. çünkü etrafımızdaki her insanın az da olsa etkisi altında kalıyoruz bir süre sonra biz de buna inanıyoruz.

0

bana kalırsa her ikiside baskı yapmamalıdır. öğrenci dediğiniz adı üstünde öğrencidir. başarılı olduğu dersler de olacaktır ısınmadığı başlarız olduğu dersler de illaki olacaktır. ben çocukların sıkmaktan yana değilim . çocuklara çeşitli uyarılarda bulunarak onlara dersi sevdirmenin yolunun bulunması gerekir. yoksa onlara bu dersi sevdirmeyi dayatarak hiç bir yere varılamaz. aksine çocuk bu sefer o daha da uzaklaşacaktır başarısız olduğu dersten. ona yapabileceğini söyleyin yardımcı olmaya çalışın gösterin öğretin bundan hiç vazgeçmeyin yılmayın. farklı yöntemler deneyin ve önce dersi sevdirmeye çalışın ki çocuk ona anlayıp kavrayabilsin sonra da dersi sevebilsin ve başarabilsin. yapabileceğine inanması için kendine güvenmesi gerektiğini cesaretli olması gerektiği öğtünü verin. başarılı olacaktır inanıyorum.

0

öğrencinin başarılı olmasında hem anne hem de baba önemli rol oynar. bence anne ve babanın en önemli görevi çocuklarının yeteneklerinş ortaya çıkarmaktır. yetenekleri bildiğinde çocuk daha başarılı olur. annebaba çocuklarına ders konusunda yardımcı olmalı bence. çocuk başarısız olduğu dersleri annebabasına sorduğunda bir cevap almalı. maalesef çoğu ebeveynler ders konusunda bir fikirleri yok.

0

her ikiside etkilidir. ogretmen okulda anne evde

0

tek etken kendi isteği olmalı.öğrenmeye ve başarıya odaklanmalı ve ne öğretmenden ne de evdekilerden etkilenmemeli

0

öğretmen tabikide. çünkü öğretmen baskıcı bir tavır sergilemezse öğrencide dersleri takmayip başarısızlığa sürüklenecek. ama öğretmen baskıcı bir tavır sergilerse eğer, öğrencide hoca'dan kötü laf isitmemek için ders çalışmaya yönelir ve zamanla o kişi derslerinde başarıyı sağlar. e tabi o öğrenci, öğretmenine karşı tavrı falan nasıl olur orasını bilemem.

1

tabikide öğretmen öğrenci öğretmeni seviyorsa o ders işkence gibidir

0

ogretmen baskin olmali.... anne her ne kadar ugrassa da cocuguna ders yaptiramayabilir... ama cocugun ogretmenine nazi pek gecmeyecegi icin