1

öyle bir durum söz konusu değildir. evlenenler ayrı ayrı bireylerdir, birbirlerinden farklı insanlardır. yani iki erkek kardeş iki kız kardeş ile evlenmişlerdir. yolları ayrı, izleri ayrı. çocukları kuzen olurlar.

0

@oley cevapları okumayım cevap vermeyim diyorum ama sabrim taşıyor. soru sorma sitesinde soruları sorgulamaya kalkışmaniz çok saçma basit bir lise biyolojisi öğrenen kişi bile bilir ki genotip diye birşey var!
algıda seçicilik değil algı da sorun var sanırım ki sayılırlar mı yazıyor olurlar mı algılanıyor. genotip diye birşey var hani çok basit gen görünümü. bu iki çocuğu dna testi yaptırsan bilim kardes çıkarır kardes olmadıkları halde sorunun kaynağı bu.
bu nasıl soru, nereden akla geliyor diyorsun ya git sen makarna yedin mi? haftanın ilk günü hangisi gibi sorulara cevap ver sorularımdan da uzak dur aşağılayıcı tavrını al da git madem nerden geldiğini düşünecek kadar rahatsız ettiysem.

-1

her ne kadar genetik olarak kardeş derecesinde bir benzerlik söz konusu ise de, normalde asla bir kardeşlik yok, nasıl olsun, böyle bir soru nereden akla geliyor.

soru sahibinin mutmain olması için parmak izlerinin benzeşmemesi gösterilebilir kanıt olarak.

her insan farklıdır tek yumurta ikizi dahi olsa bu nasıl soru

0

parmak izinin farklı olmasıyla kardeş olmama arasında ben alaka kuramadım açıkçası. tek yumurta ikizlerinde bile farklı bu durumda onlar da mı kardeş olmuyor yani? parmak izi tamamen hormonal etmenlerle oluştuğu için dnasi aynı kişilerin parmak izi farklıdır. konu bundan çok ayrı. aynı anne babanin doğan her çocuğu birbirinden farklı olması aynı dnanin farklı dizilişine bağlıdır. fakat tek yumurta ikizi iki kız kardeş iki erkek kardeşle evlendiği zaman doğan çocuklar kız erkek de olsa fenotip yani görüntüleri çok farklı da olsa tıpkı aynı anneden doğan iki kardeş gibi genotipleri aynıdır ve genotip olarak kardeş gibi görünürler. bilmeden dna testi yapılsa kardeş oldukları sonucu çıkar.

0

hayır bence kardeş sayılmaz. çünkü tek yumurta ikizlerinin bile parmak izlerini okuttuğunuzda birbiriyle aynı değildir. o yüzden kardeş olmazlar. benzerlik olabilir ama kardeşlik hayır.

1

erkek ve kadın tek yumurta ikizleri birbirleri ile evlendiklerinde çocuklar kardeş olur