-1

muhteşem yüzyıl dizisini izlediniz mi?

Dizi hakkında düşünceleriz nelerdir?

29 cevap
-1

izledim tarihi çok güzel ve gerçek bir şekilde yansıtmışlar

1

evet izledim adı gibi muhteşem bir diziyi. evet kanuni dizide hep sarayda ama zaten dizinin iddiası o değildi. dizi kanuni sultan süleyman ile hürrem sultan'ın aşkını ele alıyor asıl olarak. diğer unsurlar dizinin konusunu sürdürmek ve tarihi olguları yansıtmak içindir. mesela kanunı sülayman'ın sefere çıkması tarihi yansırmak içindir. yada mahi devran sultanın hürrem sultan tarafından uğradığı haksızlıklar. yada hürrem sultan'ın uğradığı haksızlıklar. zaten dizi hürrem sultan'ın ölmesi ile sona yaklaşıyor ve kanuni sultan süleyman'ın ölmesiyle son buluyor. hürrem sultan, kanuni sultan süleyman'dan sonra öldüğü için yıllarca hayal kurduğu valide sultan bile olamıyor. dizi bize aslında bunu aşılıyor. ölüm herşeyi bitiriyor. kanuni sultan süleyman'da olsan hürrem sultan'da olsan.muhteşem yüzyıl dizisinin ardından muhteşen yüzyıl:kösem çekilmiştir. ben pek beğenmedim o diziyi. en güzel muhteşem yüzyıl bence. ilk bölüm 2011 yılında yayınlamıştır. son bölüm 2014 haziran ayında yayınlanmıştır. yayınlandığı süre boyunca hep reytinglere doymuştur. halit ergenç gerçekten çok başarılı oynamıştır rolünü. meryem uzerli zaten yabancı olması ile türkçeyi kulanması gerektiği gibi kullanmıştır.

0

mühteşem yüz yıl dizisini izlemedim hiç zaten sevmiyorum

0

evet finale kadar izledim gayet guzel diziydi

0

evet izledim ,beğnmeyenler olsada diziyi ,bu dizi den sonra magazinsel olsada tarihe ilgi duyanlar oldu.

1

izlemedim, arada sadece magazinsel haberlerini okurdum.. meral okay'ın rahmetlinin yönetmenliğini yaptığı diziydi diye hatırlıyorum.

0

muhteşem yüzyıl dizisini izlemedim ve kimselere tasviye etmedim. hoş bir sizi değildi. kanuni zamanını büyük bir bölümünü anlatan diziside hiçle alakası olmayan senaryolar vardı. sırf reyting uğruna olur olmaz senaryoları yazıldığı bir dizi. tarihten öte ve tarihi anlatmayan bşr dizi.

0

evet izlemiştim severek başladığım ve sonradan çok fazla konuların dağılıp sıkıcı olmuştu ve bir daha izlememiştim.

0

hayır muhteşem yüzyıl dizisini ben daha izlemedim.