0

göz bebeği aslında boşluktur.fazla ışık geldiğinde küçülür ve içeri fazla ışık girmesini engeller.az ışıklı ortamda büyür ve gözün içine fazla ışık girmesini sağlar.aşık olduğumuz kişiye baktığımız zamanda büyüdüğü söylenir ama ne kadar doğrudur bilemem.

0

göz bebekleri görme refleksine bağlı olarak ışıkla ters orantılı büyür. işık azaldıkça büyüme artar. bunun haricinde adrenalin hormonu da gözde büyümeye sebep olur. yani adrenalin salgısı oluşturan her durum gözde büyümeye sebep olur. bunlar hoşlanılan birine bakma, sinirlenme, yalan söyleme, korkma gibi heyecan hissettiren durumlardır.

0

görmenin gerçekleşmesi için ışığı retinaya ulaştıran gözbebekleri ışığa duyarlı olarak büyüyüp küçülür. fazla aydınlık ortamlarda gözbebeklerimiz küçülürken, karanlıkta göze yeterince ışığın girmesi için büyürler. kaza anında ise göz bebeğin büyüklüğü iç kanamayı gösterir. muayenede göze tutulan ışığa duyarlılık göstermeyen göz bebeği ise beyin fonksiyonlarının olmadığını göstermektedir. bunun dışında normal hallerde heyecanlanınca yada bir şeye odaklanınca da büyürler. aşk ve nefret gibi duygularla baktığımız zamanda da göz bebeklerimiz büyümektedir.

0

göz bebeklerimizin büyümesinin bir çok sebebi vardır. örnek verecek olursak bunlardan biri ani ışığa maruz kalmaktır.