0

tütün üçlemesi olarak bilinen zeliş, yağmurlarla topraklar, acı tütün romanlarının yazarı edebiyatçımız kimdir?

Tütün Üçlemesi olarak bilinen Zeliş, Yağmurlarla topraklar, Acı Tütün romanlarının yazarı edebiyatçımız kimdir?

8 cevap
0

okuduğum ilk roman serisi olup yazarı necati cumalı'dır.

1

ünlü edebiyatçımız ve yazarımız "necati cumalı" tarafından kaleme alınmış mükemmel eserlerdir. bu kitaplara; "tütün üçlemesi" de denilmektedir.

0

necati cumalı...
ama nedense pek ahlaklı yazılar yazmıyor. belki de toplumun ahlaksızlığı yüzünden adam gördüğünü yazmıştır ama bu kadar açığa vurulmamali.
özellikle ay büyürken uyuyamam çok iğrenç bir roman.

0

tütün üçlemesi de denilen bu kitapların yazarı usta romancı necati cumalı'dır.hukuk eğitimi almış olan yazar uzun süre avukatlık yapmıştır.hukukla olan ilgisinden dolayı romanlarında suç,suçlu,cinsellik ve köy değerlerini bolca işlemiştir.

0

tütün üçlemesi olarak bilinen eserlerin yazarı necati cumali'dir.

1

necati cumalı'nın eserleridir. yazar, yazın hayatına şiirle başlamıştır. sevdiğine sevgisini anlatmak için şiire başladığını ifade etmiştir. şiirlerin yanı sıra roman, oyun, hikaye türlerinde de eser vermiştir. bazı hikayeleri film olarak da çekilmiştir.

hukukçu oluşu, avukatlık mesleğini icra ettiği için kahramanları arasında suça eğilimli tipler çoktur. cinsellikle ilgili olayları da sıkça işlemiştir. ege bölgesini, özellikle köy hayatını başarıyla anlatmıştır. anadolu insanının çaresizliklerini, kırsal hayatı, geleneklerdeki yanlışlıkları, aşk ve sevgi temalarını eserlerinde görmek mümkündür.

sade, süssüz, yalın, mecazsız bir dil kullanmıştır. "dil benim çalgımdır." demiş ve bir enstrüman çalar gibi kelimeleri dillendirmiştir. mizahtan da faydalanmıştır.

0

kitaplarin yazarı necati cumalidir.

0

necati cumalı olduğunu hatırlıyorum. yanlış da olabilir kusuruma bakmayın.