0

valla ben anlayamıyorum ya herkesin elinde bir telefon sabahtan akşama kadar cık cık yeni nesil artık bu huyunu anne babaya da bulaştırdı ki sormayın ailemiz bile elinde telefonla sosyal medya başından ayrılmaz hale geliyor. instagram lar bile var yani daha ne olsun her yeni açılan sosyal mecraya iç içenler ebebeyinler dahil bırakın gençleri. akıllı telefonlar öyle bir hal aldı ki elden düşmüyor. eskiden sohpet etmek iletişim kurmak daha önemliydidaha sosyaldik biz kendi içimiz de kendimizle komşuluk ilişkileri vardı mesela. ancak şimdi öyle pek kalmadı herkes elinde telefonu ile oynuyor ve sosyal medyadan arkadaşa bulma çabası içerisine giriyor. yani
karşılıklı iletişim kurarken telefon ile oynamayı hiç sevmem mesela karşımdaki insanı da devamlı telefon ile oynaması hoşuma gitmez çünkü o ano yaşamıyorsunuz orada başka bir an var sosyal medya da veya telefonda siz tamamen onu yaşıyor hale geliyorsunuz bence bu bakımdan çok kötü oldu. tamam akıllı telefonlar işe yarıyor belki bir çok yöndn bizlere fayda sağlıyor interneti her yerde her an kullanabiliyorum herşeye anında erişebiliyoruz bu ayrı ancak bunun cılkını çıkarmak ayrı birşey yani. ben sosyal iletişimi etkilediğini düşünüyorum

0

akıllı telefon bağımlılığı genel olarak baktığımızda gözlere zarar veren ve zihin karışıklığına yol açan bir materyal olduğunu düşünüyorum ama günümüz çağında çok işimize yarayadabiliyor.

0

bence bu kişiden kişiye göre değişir.mesela bana sorsan hastalık değildir.telefonu neden kullandığıma göre değişir.ben sevdiğim insanlara ulaşmakta kullanıyorum,eğer sevdiğim insanlarla beraber olursam telefonumun nerede olduğunu bile unutuyorum.

0

akıllı telefon alışkanlığı kişilerin sosyal ilişkilerini azaltan ve insanlarda iletişim bozukluğuna neden olan bir durumdur akıllı telefonlar kontrollü ve bilinçli bir şekilde kullanılmalıdır onlar sadece ihtiyaç dahilinde kullanılması gereken teknolojik aletler dir ancak bazı insanlar akıllı telefonlarını arkadaşı yerine bile koymaktadır

0

akıllı telefon bağımlılığı, telefonun internet ve kamerası yüzünden oluşuyor. oyun bağımlıları da var. hatta bir ara sabahtan akşama kadar telefonla oyun oynayıp kör olan birinin haberini duymuştuk. teknolojinin ilermesi maalesef zihnimizi geriye atıyor. teknolojiyi faydalı kullanamıyoruz. eğer telefon bağımlısı olduğunuzu düşünüyorsanız bence terapiste görünün. akıllı telefon bağımlılığının zararları saymakla bitmez. mesela sosyal medya takıntısı olan evli herhangi bir birinin ilişkisi tehlikeye girebilir. zaten bir çok evlilik sosyal medya yüzünden son buluyor bildiğiniz gibi. başka bir takıntı da selfi takıntısı oldu. fotoğraf çekemeden duramayan o kadar insan gördüm. her yerde fotoğraf çekiyor. utanmasa tuvalette bile fotoğraf çekiyor. bi zararını daha söylim. mesela biri yemek yapmış sırf kıskandırmak için paylaşım yapıyor. yiyen var yemeyen var yani dimi?
bi de akıllı telefon yüzünden gizlilik, sır diye bir şey kalmadı diye düşünüyorum. mesela yazılım indiriyorsunuz. rehberinize,galerinize,kameranıza...vs erişim izni almadan uygulamaya girimiyoruz. akıllı telefon kullanırken dikkatli olun. unutmayın ki telefonu parmaklarımız yani biz kullanıyoruz. kontrolün elimizde olması lazım.

1

akıllı telefon bağımlılığı muhtemelen sosyolojik, psikolojik ve fizyolojik açıdan insanlığı olumsuz etkileyen insanlık tarihinin en büyük ve kontrol edilmesi en zor hastalığı olarak tarihe geçecektir. eğer bu tarihi yazacak ve okuyacak bilinçli bir kitle kalırsa.

0

akıllı telefon bagımlılığı çağımızın modern hastlıklarından.