0

haşhaşi isimli bir devlet degil selçuklu devleti zamanında hassan sabah tarafindan kurulmuş bir terör örgütüdür, bu terör örgütü selçuklu devletinin üst düzey yöneticilerine suikast düzenlemiş ve selçuklu devleti hükümdarı hulagi han zamanında bu terör örgütü bitirilmistir.

0

haşhaşi devleti diye bir devlet yoktur.bu haşhaşilik tarihteki bir tür terör oluşumudur ve bu oluşumun fikir babası ve sahibi hasan sabbah'tır.alamut kalesinde başladığı bu proje zamanla kazandığı yeni elemanlarla bir hayli güçlenmiş ve kendisine rakip gördüğü selçuklu devletinde çok sayıda yöneticiye suikastlar düzenletmiştir.devlete ciddi zararlar vermiştir.kendisinin kalesini yıkıp ve bu oluşuma son veren hülagü han oldu.

0

haşhaşi adında bir devlet olmamıştır. ancak öyle bir tarikat kurulmaya çalışılmıştır,ve bu tarikatı kurmaya çalışan kişinin ismi hasan sabah'dır.

0

haşhaşi diye bir dwvlet yok ki. haşhaşi tarikatı vardır. kurucusu hasan sabbahtır. devlet içinde teşkilattır aslında bu olay, derin devlettir. suikastleri, cinayetleri, hsan sabbahın fedaileri yapar. ve işlerini birirdiklerinde kaçmazlar kim olduklarını açıklarlar. haşhaş adı verilen eroin tarzı bir şey kullanırlar ve tüm kötülükleri yapabilirler.

0

öyle bir devlet yoktur.bildiğim kadarıyla öyle bir devlet kurulmaya çalışılıyor. o kişide hasan sabbahdır.

0

hasan sabbah olarak biliyorum.